Tips & Lijstjes

Reisfoto’s; wat kun je er mee doen?

Op vakantie maak je vaak veel mooie foto’s van dierbare herinneringen. Adembenemende natuur, bijzonder diersoorten, karakteristieke straatjes en bijzonder mensen die je hebt ontmoet. Met je camera leg je al deze bijzondere herinneringen vast. Als ik door het oog van mijn camera kijk zie ik de wereld met een andere blik en leg ik het liefste alles wat ik zie vast. Meestal keer ik na een mooie reis dan ook terug naar huis met duizenden foto’s. Het zou zonde zijn als deze foto’s allemaal verdwijnen in digitale archieven. Hoog tijd dus om je mooiste reisfoto’s uit te zoeken, want met onderstaande tips houd je je reisherinneringen springlevend.

Je huis decoreren met foto’s
Er zijn ontzettend veel verschillende opties om foto’s in je huis terug te laten komen. Zo kun je foto’s inlijsten en in een mooie kast zetten, maar je kunt ze ook uitvergroten en aan de muur hangen. Als je foto’s laat uitvergroten op een tuindoek, kun je foto’s buiten ophangen en er het hele jaar door buiten van genieten. Ook binnenshuis zijn er allerlei afdrukmogelijkheden. Voorheen zag je vooral veel foto’s op canvas, maar tegenwoordig kun je ook foto’s laten afdrukken op aluminium en plexiglas. Voor een mooie rustieke uitstraling kun je foto’s zelfs af laten drukken op hout. Zoek dus snel je mooiste foto’s uit en maak een prachtig kunstwerk voor je huis.


Een fotoboek maken
Ik deel mijn foto’s graag op mijn blog, maar als groot liefhebber van reizen kan ik ook ontzettend genieten van een mooi fotoboek. Een fotoboek is erg leuk voor op de salontafel en ik vind het heerlijk om er regelmatig even in te bladeren en terug te denken aan de reizen die ik heb gemaakt. Het is heel eenvoudig en goedkoop om zelf online een fotoboek samen te stellen. Je kunt kiezen uit verschillende groottes. Je kunt eenvoudig extra pagina’s toevoegen en je kunt oneindig experimenteren met verschillende lay-outs.

Zelf vindt het altijd het mooiste als een fotoboek strak en simpel is. Niet te veel tekst en vooral veel mooie, grote, kleurrijke foto’s. Het liefste zou ik van alle reizen die ik heb gemaakt een mooi fotoboek maken, maar inmiddels heb ik zo veel reizen gemaakt dat ik vrees dat dat onbegonnen werk is. Tegenwoordig maak ik alleen nog fotoboeken van verre reizen die ik heb gemaakt. Het is ook een optie om van elk jaar een mooi fotoboek te maken van de reizen die je hebt gemaakt en een selectie te maken van je mooiste reisfoto’s.

Foto’s ophangen met wasknijpers
Je kunt al je foto’s natuurlijk inlijsten, maar je kunt ze ook op een andere leuke manier tentoonstellen in je huis. Je kunt je foto’s bijvoorbeeld afdrukken als klassieke retro polaroid foto’s. Die kun je vervolgens ophangen aan een touw met wasknijpers. Je creëert zo een hele leuke sfeermaker voor aan de muur en het grootste voordeel is dat je foto’s eenvoudig kunt vervangen. Je kunt het touw direct aan de muur bevestigen, maar je kunt ook een touw vastmaken aan een houten paneel en dit paneel vervolgens beschilderen met whiteboard- en magneetverf. Op deze manier ontstaat een heel leuk foto paneel dat je ook kunt gebruiken als whiteboard. Het wordt natuurlijk helemaal leuk als je vrolijk gekleurde wasknijpers gebruikt.

Levensgrote reisfoto’s aan de muur
Een gewone foto aan de muur is wel leuk, maar het wordt pas echt leuk als je de hele muur als canvas gebruikt. Je kunt tegenwoordig foto’s af laten drukken op behang. Hiermee maak je echt een statement. Denk bijvoorbeeld aan de Big Ben of de Grand Canyon. De foto die je hiervoor gebruikt moet natuurlijk wel van hele goede kwaliteit zijn en goed bij de rest van je interieur passen. Met een reisfoto als behang waan je je thuis op de bank elke dag in het buitenland.


Zelf een agenda of kalender maken
Je kunt bij verschillende online bedrijven zelf een agenda of kalender ontwerpen. Ik zou hiervoor zelf mijn beste reisfoto’s gebruiken. Het is ook leuk om per seizoen bijpassende reisfoto’s uit te zoeken. Gebruik bijvoorbeeld je foto’s van wintersport in de winter en je foto’s van je laatste zonvakantie voor de zomer.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie