Tips & Lijstjes

Waarom kiezen voor een roadtrip met de auto

Roadtrippen vind ik één van de leukste vakanties, puur omdat je zo vrij bent. Als toeristen naar meerdere plekken reizen, gaan ze vaak met de trein of bus. Natuurlijk is dat ook een goede optie om het vakantieland te verkennen, maar ik blijf een groot fan van roadtrippen.

Ik heb een tijdje veel georganiseerde reizen gedaan, maar ik merkte dat ik meer ruimte nodig had voor mijn eigen plan trekken. Na een paar georganiseerde reizen ben ik heel veel waarde gaan hechten aan mijn eigen vrijheid. Die vrijheid ben ik toen gaan invullen door middel van roadtrips. Wat wel een probleem is, is dat ik niet in het bezit van een auto ben. Daarom ben ik op een gegeven moment mijn auto gaan huren bij EasyTerra. Wat ik zo fijn vind aan EasyTerra is dat je geen reserveringskosten hebt. Daarbij kan je gratis annuleren tot 48 uur voor je je huurauto gaat ophalen. Zo kun je last-minute nog je plan wijzigen zonder dat daar hoge kosten aan verbonden zijn.

Voordelen

Aan roadtrippen zitten een hoop voordelen ten opzichte van het gebruik van openbaar vervoer. Zo kun je gaan en staan waar je wilt. Hoe je het ook wendt of keert, met openbaar vervoer ben je afhankelijk van de treinstations of de busstations. Deze stations staan vaak op de meest dichtbevolkte plekken. Met een huurauto kun je stoppen op de plekken waar je maar wilt. Je komt hierdoor op minder toeristische plekken. Daarnaast heb je ultieme vrijheid. Je hoeft niet op een bepaalde tijd op een treinstation te staan, wat vaak een hoop stress scheelt. Het maakt niet uit of je een halfuur eerder of later vertrekt. 

Soms denken toeristen dat een auto huren heel duur is, maar je hebt een paar tips om de kosten te drukken. Als je met meer mensen gaat, zijn de kosten per persoon een stuk minder. Benzine kun je dan ook delen door het aantal personen en hierdoor scheelt het wel veel in kosten. Als je maar met tweetjes op reis gaat, zijn er ook andere opties. Er bestaan namelijk facebookgroepen waarin je een oproep kan plaatsen met de vraag of er mensen met je mee willen rijden. Op deze manier kan je andere toeristen op een traject mee laten rijden. Daarbij kun je zo nieuwe contacten maken, wat natuurlijk ook een leuke kant van het reizen is! 

Nog een tip om de kosten te drukken, is de overnachting. Als je in het bezit bent van een auto hoef je niet per se een hotel te boeken. In sommige landen is wildkamperen gewoon toegestaan. Je kunt dan je auto neerzetten en in je auto of tentje overnachten! 

Aparte auto’s huren

Toen ik een roadtrip deed in Amerika langs de westkust, huurde ik mijn auto ook bij EasyTerra. Als je meerdere trajecten aflegt met de auto, is het slim voor de verschillende trajecten een aparte auto te huren. Toen ik bijvoorbeeld vanuit de National Parks via Los Angeles naar Las Vegas reed met de auto, zorgde ik dat ik in Los Angeles de auto inleverde. Ik zou drie dagen in Los Angeles blijven, dus dat scheelde me drie dagen autohuur. Zo voorkom je dat je betaalt voor dagen waarin je de auto niet gebruikt!

Laatste tips

Ik zou zeggen: geniet van je vrijheid en maak een roadtrip! Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waar je goed op moet letten. Ik zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat ik alle verzekeringen bij de auto afsluit. Op deze manier maak je je tijdens je reis geen zorgen om eventuele schade. Je betaalt inderdaad wat meer, maar je zal zeker een rustiger gevoel hebben.  Kortom, een roadtrip is voor mij de ideale vakantie! 

Gerelateerde berichten