Tips & Lijstjes

Op avontuur in de sneeuw

Ieder jaar is het weer zover. Tijdens de europese winters trekken duizenden Nederlanders naar onder andere Oostenrijk, Frankrijk of Lapland om op wintersport te gaan. Voor veel mensen is wintersport de mooiste vakantie van het jaar. Lekker genieten van de pistes, het mooie uitzicht, lunchen in een knusse skihut en als afsluiting een lekker drankje doen in de aprés-ski. Een vakantie waar veel mensen naar uitkijken!

Winterkleding

Probeer bij de aanschaf van skikleding niet alleen op je looks te letten, maar denk vooral aan het materiaal waarvan de kleding gemaakt is. Skikleding moet fijn zitten en luchtig aanvoelen. Natuurlijk wil het oog ook wat, dus combineer lekker met kleuren en zoek een te gekke outfit uit die ook nog eens fijn zit. Ook een skibril is een must tijdens het skiën. Een goede skibril blokkeert 100% van de Uv-straling. Verder kan een skihelm natuurlijk niet ontbreken. Het beschermt het hoofd tegen harde klappen en het voelt in die koude winter ook lekker warm aan. Win-win dus. En wil je warm blijven op de piste, dan geldt er één belangrijke regel: laagjes, laagjes, laagjes. Denk bijvoorbeeld aan skisokken en thermo ondergoed.

Skigebieden

Iedereen heeft z’n favoriete skigebied. De een gaat voor uitdagende afdalingen, de ander gaat voor de après-ski en weer een ander zweert bij een gletsjerskigebied. Er is voor ieder wat wils. En wat is het belangrijkste voor je wintersport? Sneeuw natuurlijk! Er zijn veel gebieden die worden aangeduid als sneeuwzekere skigebieden. Bovendien is dit een van de belangrijkste voorwaarden waar mensen naar kijken als ze een bestemming zoeken voor hun wintersport. En hoe hoger een gebied ligt, hoe sneeuwzekerder dat gebied is natuurlijk.

Accessoires

Ieder jaar komen er zowel in de zomer als in de winter nieuwe kleding collectie’s uit. Met de complete collectie van sinner ga je altijd voor optimale bescherming. Het assortiment bestaat uit high-tech producten voor de wintersport, zoals ski-/snowboardbrillen, rugzakken, mutsen, handschoenen en vele andere accessoires. Naast het gebruike skimateriaal, zijn er een aantal andere onmisbare wintersport accessoires. Deze producten maken het leven van elke wintersporter een stuk gemakkelijker, zoals een rugzak gevuld met schroevensetje, etenswaren en lawine-uitrusting. Ook is het handig om je ski’s, skischoenen, snowboard of snowboardschoenen netjes op te bergen in speciale tassen.

Ga jij ook op wintersport? Struin internet lekker af en ga op onderzoek uit. Boek een leuk leuke accommodatie en geniet van deze prachtige vakantie tussen de bergen.

Gerelateerde berichten