Tips & Lijstjes

Fietsvakantie: avontuurlijk, goedkoop en gezond!

Heb je nog geen plannen voor de zomervakantie? Ben je avontuurlijk ingesteld, wil je een goed betaalbare vakantie en hecht je waarde aan je gezondheid? Dan raden we een fietsvakantie zeker aan. In deze blog benoemen we waarom een fietsvakantie een goed idee is, wie weet ben jij straks ook helemaal om!

Avontuurlijk

Hoe gaaf is het dat je op je fiets de wereld gaat verkennen? Of in ieder geval een deel. Je kunt beginnen bij één land, waar je de hele vakantie fietsend rondbrengt, maar je kunt ook een paar landen combineren in de vakantie. Begin bijvoorbeeld in het uiterste puntje van Zeeland en fiets vanaf Breskens naar Oostburg en daarna naar Sluis in België. Vanuit Sluis kun je perfect naar Brugge, of zelfs Oostende fietsen. Geniet daar een paar dagen aan de kust en neem de boot naar Dover in Engeland. Fiets ook in die prachtige omgeving een paar dagen rond en neem vervolgens de boot terug naar Calais in Frankrijk. Vanuit Calais kun je via Duinkerke, Middelkerke en Brugge weer terug naar Nederland, waar je de auto vervolgens weer pakt en naar huis rijdt. Deze tocht is super avontuurlijk!

Wil je informatie over een avontuurlijke fietsvakantie met een duurzaam tintje? Informatie over duurzaam reizen en avontuurlijke fietsvakanties vind je op de website duurzaam toerisme.

Goedkoop

Een fietsvakantie is naast avontuurlijk ook een goedkope manier van reizen. Het enige wat je nodig hebt voor onderweg, zijn je fiets, een klein tentje, een matje en andere noodzakelijke spullen voor het kamperen, die makkelijk in je waterdichte fietstassen passen. Schaf een stevige mountainbike aan en begin met trainen, zodat je in de zomer getraind en goed voorbereid op fietsvakantie kunt gaan. Verder kun je eenmaal op vakantie, zelf weten hoeveel geld je uitgeeft. Kies je voor een basic kampeerplaats die bijna niets kost of zelfs gratis is, of wil je liever op een luxe camping staan? Kook je iedere avond een maaltijd op een meegenomen gasbrandertje of ga je lekker uit eten? Bedenk van tevoren hoeveel budget je hebt, zodat je van tevoren goed weet hoeveel geld je op je vakantiebestemming te besteden hebt.

Gezond

Naast avontuurlijk en goedkoop is een fietsvakantie, en alle voorbereidingen met trainen, ook nog eens heel goed voor je gezondheid. Omdat je bijna iedere dag wel op de fiets zit, krijgt je lichaam genoeg beweging en dat is erg belangrijk. Met fietsen, ontspan je en blijft je lichaam in beweging waardoor je goed en positief in je vel zal zitten. Niks fijners dan dat. Sowieso is iedere vorm van beweging gezond voor je lichaam en geest, dus ga ervoor!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie