Tips & Lijstjes

Zo bescherm je jouw telefoon op vakantie

Ben jij dol op reizen? En staan er ieder jaar wel meerdere vakanties op het programma? Dan weet je waarschijnlijk ook dat je telefoon het op die momenten wel te verduren krijgt. Niet alleen loopt deze het risico om sneller te beschadigen, ook wordt hij blootgesteld aan zeer wisselende weersomstandigheden. Reis jij dus regelmatig en wil je het risico op telefoonschade voorkomen? Met behulp van de volgende tips zorg jij ervoor dat je telefoon mooi blijft.

Kies voor een refurbished telefoon

We weten allemaal hoe pijnlijk het kan zijn als de eerste beschadigingen op een nieuwe telefoon ontstaan. Heb je er daarom wel eens over nagedacht om niet voor een nieuwe telefoon te kiezen, maar simpelweg voor tweedehands of refurbished te gaan? Een refurbished telefoon is een telefoon die al eerder gebruikt is, vervolgens is gecontroleerd en waar nodig opgeknapt en weer met garantie wordt doorverkocht.

Dit is een zeer veilige manier van tweedehands kopen. De telefoon is immers uitvoerig gecontroleerd en je krijgt alsnog garantie op je aankoop. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat.Hoewel de telefoon inwendig weer als nieuw is, zie je meestal wel wat gebruikerssporen. Hierdoor is het minder pijnlijk als hij op vakantie wat extra schade oploopt. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat een iphone x refurbished stukken goedkoper is. Hierdoor bespaar je eenvoudig wat extra geld. Geld dat je wellicht weer kunt investeren in de volgende vakantie. Win-win!

Stevig telefoonhoesje

Om je telefoon op de juiste manier te beschermen, is het belangrijk dat je hem ook van een stevig telefoonhoesje voorziet. Ver weg van huis wil je toch wel dat jouw telefoon in optimale conditie blijft. Dit is jouw lijntje naar huis. Je moet er niet aan denken dat je telefoon dusdanig beschadigd raakt, dat je deze op vakantie plotseling niet meer kan gebruiken. Stel je voor dat je een bergtochtje gaat maken en je je telefoon plotseling kapot laat vallen op de rotsen. Met een stevig hoesje kun je dit eenvoudig voorkomen. Zo blijft je telefoon niet alleen langer mooi, maar ben je ook verzekerd van contact met de buitenwereld.

Is het je wens om op vakantie ook foto’s onderwater te maken? Maar is je telefoon hier eigenlijk niet geschikt voor? Dan zijn er ook speciale waterbestendige hoesjes waarmee je dit alsnog kunt doen. Zorg er wel voor dat je echt voor kwaliteit kiest en dat deze perfect aansluit op je telefoon, zodat je zeker weet dat er geen onnodige schade ontstaat.

Screenprotector

Enkel een kwalitatief hoesje is niet voldoende om je telefoon in optimale conditie te houden. Wanneer je enkel een hoesje gebruikt, kan het scherm immers nog steeds beschermen. Daarom bereik je het beste resultaat door het hoesje met een goede screenprotector te combineren. Zorg er wel voor dat je op vakantie ook een extra screenprotector meeneemt. Wanneer er schade aan de screenprotector optreedt, is het namelijk van belang dat deze zo spoedig mogelijk vervangen wordt. Anders kan ook het scherm eronder beschadigd raken.

Gerelateerde berichten