Tips & Lijstjes

Backpack inpakken? Deze 8 tips zijn onmisbaar!

Mensen die op reis gaan zitten vaak met dezelfde issue; op welke manier moet je in hemelsnaam alles in je backpack krijgen? Is mijn rugzak wel groot genoeg of moet ik er toch niet zoveel indoen? In dit artikel gaan we je voorzien van een aantal tips om je rugzak zo efficiënt mogelijk in te pakken en manieren om ervoor te zorgen dat je niet teveel bagage meeneemt.

Bepaal vooraf exact wat je mee wilt nemen

De eerste belangrijke stap die je wilt nemen is exact te beslissen wat je allemaal mee wilt nemen. Mensen nemen vaker teveel mee dan te weinig, helemaal als het de eerste keer is dat ze gaan backpacken. Als je jouw rugzak gaat inpakken, is het dus erg voornaam hierop te letten. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat alles erin past! Als je hier goed bij stil staat, kun je veel efficiënter te werk gaan en verminder je de kans dat je onnodige dingen meeneemt. Lees vooral verder voor nog meer tips om zo slim mogelijk je rugzak in te pakken!

1. Niet vouwen, maar oprollen

Als je kleding niet opvouwt maar in plaats daarvan oprolt, is dat al een hele goede stap om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de ruimte in je rugzak. Rol alles op en plaats het verticaal in je rugzak. Indien je de eerste laag van je rugzak helemaal gevuld hebt, ga je er gewoon bovenop weer verder bouwen. Als je op deze wijze je kleding inpakt, hou je het lekker compact en bovendien draagt de backpack dan veel fijner. En een ander voordeel van deze manier van kleding inpakken is je minder last hebt van kreukels. Let er wel op dat je niet alle kleding kunt rollen. Een overhemd oprollen is bijvoorbeeld geen goede optie. In dat geval kun je beter kiezen voor kreukvrije overhemden. Deze kun je aanschaffen via bijvoorbeeld overhemden.com.

2. Zwaar spul tegen je rug dragen

Denk hierbij aan bijvoorbeeld boeken en zaklamp(en); deze items wegen meestal wel wat. Om je rug ook wat meer te sparen, doe je er goed aan om deze spullen zo te plaatsen dat ze dicht tegen je rug aanzitten. Dit is gunstig voor je balans en je rugzak zal hierdoor minder zwaar aanvoelen. Beginnende backpackers plaatsen vaak zwaar spul aan de buitenkant van de rugzak, waardoor deze zwaarder aanvoelt dan nodig.

3. Wat te doen met je toilettas?

Als de backpack geen ingebouwde toilettas heeft (welke natuurlijk ook het geval kan zijn), heeft de backpack genoeg handige vakken om het kwijt te kunnen. Een backpack zit vol met allerlei speciale plekken om je spullen in te doen. Het is wel ideaal als de backpack een ingebouwde toilettas heeft. Deze is speciaal gemaakt voor de backpack en neemt zo min mogelijk ruimte in beslag.

4. Waar schoeisel te plaatsen?

Deze nemen veel plek in, en men neemt het liefst meer dan één paar schoenen of slippers mee :-). Het beste is om deze aan de buitenkant van de backpack te plaatsen door middel van klemmen en elastieken. Slippers kun je eventueel in een zijvak kwijt. Dit scheelt erg veel ruimte! Als je de schoenen aan de buitenkant plaatst, zorg er dan wel voor dat ze stevig bevestigd zijn zodat ze niet zoveel bungelen. Dat loopt namelijk echt niet lekker!

5. Dikke kledij en zware schoenen

Beter draag je dit bij vertrek om zo het gewicht van je rugzak te verminderen. Buiten het feit dat dit je backpack zwaar maakt, neemt het ook veel ruimte in. Doe dus die stevige wandelschoenen al bij vertrek aan!

6. Benut alle compartimenten!

Er zitten erg veel handige vakjes verwerkt in de backpack, en je doet er goed aan deze allemaal zo goed mogelijk te benutten. Op deze manier verdeel je het gewicht beter over de rugzak en kun je veel meer spullen kwijt dan je dacht! Ik kies er meestal voor om sokken en ondergoed zoals Bjorn Borg boxershorts in te pakken in de compartimenten. Doordat deze kledingstukken klein zijn passen ze juist perfect in kleine vakjes!

7. Vergeet geen sneldrogende kleding

Uiteraard moet je de kleding ook wel eens wassen. Als backpacker gebeurd dit vaak onderweg en heb je een druk reisschema. Het is daarom van groot belang dat je sneldrogende kleding bij je hebt, zodat je de tijd maximaal benut. Laat alles wat synthetisch maar thuis, want daar zweet je jezelf rot in. Beter neem je kleding van katoen of linnen mee. Dit zit lekker en droogt rap!

8. Je hoeft niet ALLES mee te nemen

Je kunt natuurlijk sommige dingen ook gewoon ter plaatse aanschaffen. Koop in plaats van een zware strandhanddoek ter plekke een sarong en laat die flinke fles shampoo lekker thuis. Tandpasta, wasmiddel en dergelijke kun je ook beter ter plekke aanschaffen. Houd het zo licht mogelijk.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie