Tips & Lijstjes

Zonder Coronastress op vakantie: 5 ultieme tips voor een zorgeloos vertrek!

Het liefste denken we natuurlijk helemaal niet meer aan Corona (of aan welk ander virus dan ook dat onze vakantie mogelijk om zeep kan helpen). Helaas komen we er niet helemaal onderuit dat sommige landen nog steeds Corona-maatregelen hebben. Zeker buiten Europa wordt er nog gehandhaafd op bijvoorbeeld mondkapjes en PCR-testen voor vertrek. Reden om van je verre reis af te zien? Zeker niet! We zijn inmiddels al zo lang bezig dat een PCR-test voor vertrek binnen no-time geregeld is en dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over andere maatregelen. Met deze 5 tips hoef je geen Corona-stress meer te hebben voordat je vertrekt naar je lievelingsbestemming!

1. De dagen voor vertrek in een bubbel

Wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken? Dan is het misschien slim om die kroegentocht even uit te stellen tot tijdens of na je vakantie. De kans dat je Corona krijgt is op het moment klein, maar het zou toch zonde zijn als je hierdoor niet op vakantie kan. Bovendien is een paar dagen rustig aan doen ook niet slecht voor je portemonnee, daar kun je op vakantie dan weer lekker van uit eten.

2. Doe je PCR-test vlakbij Schiphol

Tja, in basis zijn die testen voor vertrek niet zo’n probleem. De uitdaging zit hem vooral in de tijd die er mag zitten tussen de test en aankomst in het land van bestemming. Met een lange vlucht, kans op vertraging en de nodige reistijd zit je al snel aan die maximumtijd voor de PCR-test. De makkelijkste oplossing? Doe je PCR-test vlakbij Schiphol! De voordelen? Je paspoort heb je hoe dan ook al bij je, je bent toch al op de route dus dat scheelt in de dagen ervoor weer een retourtje testcentrum én je spaart tijd tussen je test en je aankomst op bestemming. Kortom, ideaal en een perfecte tip voor een reis zonder stress naar een land met Corona-maatregelen. De tijd waarin je de uitslag krijgt, is afhankelijk van welke test je kiest. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ‘binnen 30 minuten’ of juist ‘binnen 4 uur’.

3. Check ruim van tevoren de specifieke eisen van je bestemming

Zoals we inmiddels weten, houdt ieder land er net andere maatregelen op na. Zorg dat je op tijd op de hoogte bent van de maatregelen die voor jouw vakantiebestemming gelden zodat je ruim van tevoren alle benodigdheden kunt kopen of inplannen. Heb je bijvoorbeeld een specifiek mondkapje nodig? Of een QR-code? Of een reiscertificaat? Alles is makkelijk geregeld, als je het maar op tijd weet. Want stress? Daar hebben we natuurlijk geen zin in tijdens de voorpret voor een vakantie!

4. Zorg voor een annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering is de laatste jaren een stuk populairder geworden. En dat is ook wel terecht. Want hoe ontspannen is het om een vakantie te boeken, wetende dat je je financieel geen zorgen hoeft te maken wanneer het niet door kan gaan. Check natuurlijk altijd even de specifieke voorwaarden van je annuleringsverzekering zodat je zeker weet dat Corona er ook onder valt. Afhankelijk van de hoeveelheid reisjes die je per jaar maakt, kun je kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering of een kortlopende verzekering die je voor iedere vakantie opnieuw afsluit. Tevens is het handig om bij je reisverzekering te checken wat er gebeurt als je op locatie Corona zou krijgen. Het is geruststellend om te weten dat een eventueel hotel of latere vlucht in dat geval vergoed zou worden.

5. Geniet van je voorpret voor de vakantie

Ja, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn, maar vergeet ook zeker niet te genieten van de voorpret. Vaak zijn de maatregelen bij het reizen strenger dan uiteindelijk op je vakantiebestemming. Een strenge test-verplichting of mondkapjes-eis kan de indruk wekken dat het er op je bestemming slecht aan toe gaat qua Corona-gevallen. Uit eigen ervaring kunnen we echter zeggen dat dit vaak meevalt. De verplichtingen zijn een extra zekerheid voor landen en overheden om het een beetje controleerbaar te houden, maar als je eenmaal in het buitenland bent gaat het leven daar gewoon door. Dus lekker chillen aan het strand, terrasjes met ondergaande zon, taxi-tours naar mooie uitzichtpunten en ga zo maar door. Die test-verplichting zijn ze vaak alweer vergeten zodra je de luchthaven uit bent.

Gerelateerde berichten