Tips & Lijstjes

5 travel tips voor Curaçao die je gezien moet hebben!

Curaçao is een prachtige reisbestemming als je écht goed op vakantie wil in eigen land. Curaçao is namelijk onderdeel van Nederland. Het is weliswaar 12 uur vliegen, toch is de Nederlandse cultuur aanwezig op het eiland. De Nederlandse taal wordt er naast Papiaments het meest gesproken. Mede daarom is het een populaire bestemming onder Nederlanders. In deze blog vind je 5 tips voor je bezoekje aan Curaçao die je gezien móet hebben!

Travel tip 1: Klein Curaçao

Een Klein Curacao trip is écht een must als je er nog nooit eerder geweest bent. Wat vroeger een paradijsje van 2 vierkante kilometer was, die vogels gebruikten als broedplaats, werd een dorre en kale vlakte toen er in de late 19e eeuw een Engelsman (John Godden) ontdekte dat het eilandje vol lag met fosfaat. Destijds een belangrijke stof voor de agrarische sector. Binnen 15 jaar, werd er 90 ton aan fosfaat gewonnen en veranderde het eilandje in een niemandsland. Tegenwoordig zijn er herbossingsprojecten opgezet om de natuur terug te brengen naar klein Curaçao. De plek heeft magische witte stranden en wordt omringd door één van de mooiste koraalriffen ter wereld! Je kunt alles op loopafstand bezoeken. Sla de oude roze vuurtoren dan zeker niet over!

Travel tip 2: Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en telt maar liefst 140.000 inwoners. Willemstad bedenkt 1/4e van Curaçao en staat bekend om zijn relaxte sfeer, gekleurde huisjes, de handelskade en de pondjesbrug. Daarnaast kun je in Willemstad heerlijk eten in een van de vele restaurantjes. Onze tip is om een restaurantje uit te zoeken waar de kans groot is dat ze de vis zelf gevangen hebben dezelfde dag. Je kunt ook leuk winkelen in Willemstad. Als je naar Curaçao reist, is onze ervaring echter dat je de meeste tijd buiten Willemstad doorbrengt.

Travel tip 3: Zwemmen met zeeschildpadden

Curaçao wordt omringd door stranden en zeeën! Een van de meest populaire dingen om te doen is Curaçao is niet voor niets zwemmen met zeeschildpadden. Je mag de beestjes niet aanraken! Laat ze vooral lekker hun ding doen, maar de zeeschildpadden zijn prachtig om te zien en vrij nieuwsgierige wezentjes! Vanaf Grote Knip beach worden er geheel verzorgde excursies aangeboden inclusief vervoer en materiaal.

Travel tip 4: Hatu-grotten

Vanaf Willemstad worden er activiteiten aangeboden door verschillende reisorganisaties die tours aanbieden in de Hatu-grotten. In deze 200.000 jaar oude grotten leeft de zeldzame bladneusvleermuis. Door het klimaat en het zeewater zijn er kalksteenformaties ontstaan die deze prachtige grotten gevormd hebben. Nergens anders op de wereld komen dit soort kalksteengrotten voor. Al met al zijn deze grotten een magische plek en een mooi voorbeeld van wat voor wonderen de wereld te bieden heeft!

Travel tip 5: Aquafari-tour

Dit is precies wat je verwacht als je aquafari zegt. Een safari onder water! In deze 1,5 uur durende ervaring onder water leer je Curaçao kennen van een ander perspectief. Voor de mensen die willen duiken, maar totaal geen ervaring hebben, is dit een ideale activiteit. Je hebt niet nodig behalve zwemkleding voor deze trip! Het is even wennen dat je onder water kunt ademhalen, maar wat een overweldigend mooie manier om het onderwater leven van Curaçao te ontdekken!

Gerelateerde berichten