Nederland Tips & Lijstjes

4 Amsterdamse highlights die je absoluut moet bezoeken!

Amsterdam heeft veel hotspots die cultureel, toeristisch en historisch gezien zeker een bezoekje waard zijn. Daarom hebben we in dit artikel vier van deze Amsterdamse highlights voor je uitgelicht!

1. Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een van de beroemdste bezienswaardigheden in Amsterdam. Het Anne Frank Huis is een monument en museum ter nagedachtenis van Anne Frank en haar familie, die hier zaten ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit onderduikpand aan de Prinsengracht wordt ook wel Het Achterhuis genoemd en je kunt hier nu de boekenkast bekijken, die toegang bood aan de keuken, slaapkamers en andere woonruimtes. Het Anne Frank Huis is in de winterperiode (van november tot en met maart) te bezoeken van 9:00 uur tot 19:00 uur. In de zomerperiode (van april tot en met oktober) is het Anne Frank huis geopend van 9:00 uur tot 21:00 uur en in de weekenden van juli en augustus zelfs tot 22:00 uur. Extra tip: koop online van tevoren de toegangskaartjes en skip de lange rij die veelal voor de ticket-kassa staat. Verder kun je ook beter in de namiddag of in de avond het Anne Frank Huis bezoeken, omdat het dan vaak minder druk is.

2. Vondelpark

Het Vondelpark is het grootste park van de hoofdstad en misschien ook het bekendste park van Nederland. Dit mooie park is namelijk niet alleen populair onder de lokale Amsterdammers, maar ook toeristen vinden hier hun weg. Jaarlijks telt het Vondelpark zo’n 10 miljoen bezoekers en dit is ook helemaal te begrijpen, want in dit park zijn allerlei mooie standbeelden en monumenten te vinden. Zo kun je hier de Stedemaagd bewonderen, een standbeeld dat de verpersoonlijking Amsterdam representeert. Verder staan er ook allerlei mooie bomen in het park, waarvan sommige wel meer dan 100 jaar oud zijn. Ook worden er het hele jaar door allerlei evenementen in het park georganiseerd en is er midden in het park een grote speeltuin te vinden, dus in het Vondelpark is er echt voor elk wat wils!

3. Johnny Jordaanplein

Johnny Jordaanplein is gelegen vlakbij de 9 Straatjes in de wijk Jordaan, zoals de naam van dit plein al doet vermoeden. Wat dit plein nu zo bijzonder maakt is het feit dat hier allerlei standbeelden van Jordaanse volkszangers staan, zo ook die van Johnny Jordaan himself! Verder staan er ook bronzen beelden van Tante Leen, Johnny Meijer, Manke Nelis en Bolle Jan en Mien Froger.

4. De Amsterdamse Wallen

De Wallen (ook wel de Rosse Buurt of de Red Light District in het Engels genoemd) is ook een interessante plek midden in Amsterdam. De Wallen omvatten een aantal straten in het oude stadscentrum van Amsterdam, dus maak hier een wandelingetje en vergaap je aan de vele rode neonlichtjes en geheimzinnige stripclubs.

Ontdek Amsterdam op de fiets

Hierboven zijn vier populaire highlights in Amsterdam beschreven die absoluut een bezoekje waard zijn, maar natuurlijk houdt onze hoofdstad niet op met deze top 4! Wil jij op een efficiënte en leuke manier alle Amsterdamse bezienswaardigheden ontdekken op de fiets? Kies dan voor een fietsverhuur in Amsterdam. Met een huurfiets fiets je eenvoudig langs alle highlights van de stad en ook de minder bekende plekjes kun je zo makkelijk bezoeken. In de stad zijn op verschillende locaties fietsen te huren zoals op het Leidseplein, het Vondelpark en het Rembrandtplein.

Gerelateerde berichten