Tips & Lijstjes

Top 4 mooiste snorkelplekken ter wereld

Helderblauw water, parelwitte stranden en palmbomen die zachtjes wuiven in de wind. Boven water is de wereld al prachtig, maar onder water is de wereld misschien nog wel een stukje mooier. Zodra je met je hoofd onderwater gaat, dan opent er een nieuwe wereld voor je. Er heerst stilte en rust. Kleurrijke vissen dansen om je heen en met een beetje geluk kruist een prachtig grote zeeschildpad je pad. Een enorme zeester ligt vredig op de bodem te wachten op een kleine vis die nietsvermoedend voorbij komt zwemmen. En in de verte ligt een mysterieus scheepswrak. Ooit heerste het over de zeeën, maar nu ligt het op de zeebodem en is het overgenomen door de bewoners van de zee. Kun jij hier ook zo van genieten? Dan houd jij vast en zeker van snorkelen of duiken. Om de onderwater wereld op haar mooist te kunnen bewonderen, hoef je echter geen duikbrevet te halen. Met snorkelen kom je al een heel eind. Maar waar ter wereld moet je zijn om de mooiste snorkelplekken te ontdekken? Ga met ons mee op deze reis en wij leiden je langs de mooiste snorkellocaties ter wereld.

Great Barrier Reef

Misschien wel de bekendste plek om te snorkelen: de Great Barrier Reef in Australië. Je hoeft niet diep te duiken om de betoverend mooie onderwater wereld te ontdekken. Het enige dat je nodig hebt is een duikbril en een snorkel. De mooiste tropische vissen komen nieuwsgierig een kijkje nemen wanneer je je onderwater waagt. Maar het mooiste aan snorkelen in de Great Barrier Reef is toch wel dat hier het allergrootste én allermooiste koraalrif ter wereld te vinden is. Het prachtige kleurrijke koraal danst zachtjes op en neer in het water. En hiervoor hoef je helemaal niet diep onder water te gaan. Leun voorover en kijk door je duikbril onder het wateroppervlakte. Er gaat een sprookjeswereld voor je open.

Malediven

De Malediven, je droomt al weg alleen al bij het horen van de naam. De parelwitte stranden en de azuurblauwe zee laten je direct geloven dat je in het aardse paradijs bent aangekomen. En dan heb je de wereld onderwater nog niet eens gezien. Heb je het geluk de Malediven te bezoeken, dan kunnen we je alleen maar aanraden om te gaan snorkelen. Vanwege het heldere water is dit een perfecte snorkellocatie. De Malediven bestaan uit meer dan 1000 koraaleilanden. Voor even waan je je alleen op de wereld. Alleen jij en de vissen om je heen doen er nog toe. En het mooie is, zodra je weer boven water komt, dan heerst er nog altijd rust. Op de Malediven is nog geen massatoerisme te vinden. Alleen witte stranden, een blauwe zee en een betoverend mooie onderwater wereld. Wat wil je nog meer?

Klein Curaçao

Met het beeldschone eiland Curaçao ben je vast wel bekend. Maar wist je dat vlakbij dit eiland ook zijn kleine broertje te vinden is? Klein Curaçao ligt op ongeveer 25 kilometer van het grote eiland en is een oase van rust. Laat de drukte van het grote eiland achter je en reis per boot naar dit paradijsje. Klein Curaçao is een onbewoond eiland en dat maakt de aantrekkingskracht natuurlijk alleen maar groter. Behalve eindeloos ronddwalen over de vrijwel verlaten stranden van dit eiland, kun je er heerlijk snorkelen. Want ook op deze plek is de onderwaterwereld betoverend mooi. Dit eilandje is alleen per boot bereikbaar en ook de reis ernaartoe kan een prachtig avontuur zijn. Zeker als de dolfijnen besluiten met de boot mee te zwemmen en jou hun mooiste kunstjes laten zien.

Koh Tao

Kun jij ook zo genieten van prachtig kleurrijk koraal dat zachtjes met de deining van het water mee wiegt? En tropische vissen in de allermooiste kleuren die nieuwsgierig naar je komen kijken? Of heb je altijd al eens met een walvishaai willen zwemmen? Niet schrikken! Een walvishaai is dan wel met zijn gemiddelde lengte van acht meter een indrukwekkende verschijning, gevaarlijk voor mensen is hij niet. Bij Koh Tao in Thailand kun je deze gigantische vis spotten. En niet schrikken als hij zijn bek tot wel anderhalve meter openspert, hij eet je heus niet op. Maar het is zeker een prachtige ervaring om nooit meer te vergeten.

Dit waren volgens ons de mooiste plekken te wereld om te snorkelen. Nu is het tijd om je ogen te sluiten en voor even thuis weg te dromen over de schitterende onderwater wereld. Laat je leiden door de golven en bewonder de betoverend mooie wereld onder water. Zo dichtbij en toch zo ver weg. Kom volledig tot rust en zodra je je ogen weer opent lijkt alles beter. En dan is het nu tijd om een reis te boeken naar één van deze prachtige snorkellocaties! Waar wacht je nog op!?

Gerelateerde berichten