Tips & Lijstjes

De beste spots om te kitesurfen in Europa

Kitesurfen. Het heeft me altijd al getrokken. Een te gekke activiteit die je uit kunt voeren op krachten van de natuur én middenin de natuur. Voor zowel de beginnende als de ervaren kitesurfers onder ons, heeft Europa fantastische spots te bieden. En ambieer je om het ooit te gaan doen? Vanaf nu niet meer twijfelen! Kitesurf-vakanties hebben zoveel voordelen. Het is een goedkope vakantie, je hebt toffe feestjes aan het einde van je dag, je bent actief bezig en je leert hele bijzondere en mooie mensen kennen.

De meeste kitesurfers hebben veel spullen bij zich en zullen daarom met de auto of camper op reis gaan. En dat betekent: een hoop grenzen over tot je bij je bestemming aankomt. Nou zijn we daar normaalgesproken in Europa niet zo mee bezig, maar door de verspreiding van het Coronavirus moeten we daar nu wel over nadenken. Hoewel in Europa getracht wordt om één lijn te trekken, stellen verschillende landen specifieke eisen aan een Corona-test of Corona-vaccinatie. De meeste zekerheid dat alles goed verloopt heb je wanneer je een bewijs van vaccinatie of een negatieve testuitslag van kortgeleden kunt laten zien bij de grens. Let er bij de Coronatesten goed op dat een test van de GGD vaak niet voldoende is. Vraag daarom een Corona-test aan bij een instantie die uitdrukkelijk een internationaal erkend certificaat levert. Lees tot slot genoeg over de specifieke Corona-regels in een land. Zo moet je in het ene land wel een mondkapje op wanneer je op straat loopt en in het andere land niet.

De volgende plekken zijn de meest ideale spots om in Europa te kitesurfen!

1. Tarifa – Spanje

Als er één bestemming is die hoe dan ook thuishoort in het rijtje beste spots om te kitesurfen in Europa, dan is het Tarifa wel. Uit de wijde omgeving trekken kitesurfers naar Tarifa om soms wekenlang hun skills te oefenen. Tarifa is een van de meest zuidelijke puntjes van Spanje. De plek staat bekend om de perfecte combinatie van ruimte, golven en wind veroorzaakt door de trechter die de Straat van Gibraltar vormt. Je kunt er gemakkelijk wildkamperen, iets wat veel kitesurfers doen die met hun camper naar Tarifa gereisd zijn. De twee meest populaire en bekende stranden om te kitesurfen zijn het Valdevaqueros-strand en het Playa de los Lances.

2. De Brouwersdam – Nederland

Je hoeft het niet altijd ver van huis te zoeken om te kunnen kitesurfen. De omstandigheden in Nederland zijn geregeld iets minder mooi dan in veel andere plekken maar de afstand tot de plek weegt ook zwaar mee om de beste plekken te bepalen. En de Brouwersdam is voor velen nou eenmaal om de hoek. Het Noordzeestrand bij de Brouwersdam biedt ruimte voor allerlei ontspannen en actieve bezigheden. Je zult er bij de juiste wind veel kitesurfers tegenkomen en je kunt er bovendien ook lessen nemen. Voor de toeschouwers of voor de benodigde pauze tussen het kiten door, kun je terecht bij legio beachbars.

3. Fuerteventura – Canarische Eilanden

Een beetje kenner weet het wel: waar eilanden zijn, is vaak ook goede wind. In ieder geval goede omstandigheden om te kunnen kiten. Het meest populaire strand op Fuerteventura is Flag Beach. Met een beetje geluk kun je er ieder seizoen kiten. Door de constante sterke wind is het wel een strand voor de iets meer ervaren kitesurfers. Als je een beginner bent, kun je beter een ander strand uitproberen of met een leraar het water ingaan zodat je niet verrast wordt door de stevige golven.

4. Noordkust – Sardinië

Het noorden van Sardinië biedt bijna on-Europese mogelijkheden voor kitesurfers. De uitgestrekte stranden en verschillende typen winden maken het voor iedere kitesurfer leuk en mogelijk om te oefenen. Door het warme water in de zomer zie je zelfs veel kiters zonder wetsuit, iets wat dan ook makkelijk kan. De ideale omstandigheden zijn er van ongeveer april tot en met oktober. Wil je in de overige maanden gaan kitesurfen, dan kun je beter een andere bestemming kiezen.

Gerelateerde berichten