Tips & Lijstjes

Mijn 6 favoriete fotospots

Ik ben iemand die 1000 vakantiefoto’s maakt en dan later alles uitzoekt. Dan houd ik de mooiste 100 of 200 over om in te plakken, op linnen af te drukken of om een collage te maken. Sinds ik een eigen camera heb gekocht (een goede om het geheugen van mijn telefoon zo leeg mogelijk te houden), maak ik veel meer foto’s van de omgeving. Benieuwd naar mijn 10 favorieten fotospots? Hieronder vind je ze.

De Lion’s Rock in Sri Lanka

Ik denk dat ik hier mijn mooiste foto maakte. We beklommen de Pidurangala Rock in Sigiriya. De meeste mensen beklimmen de Lion’s Rock, omdat deze zo bekend is. Wij kozen ervoor om de Pidurangala Rock te beklimmen. Deze rots is een stuk kleiner dan de Lion’s Rock, maar vanaf de kleinere rots heb je een geweldig uitzicht op de Lion’s Rock. Op deze foto lijkt het alsof de rotsen dichtbij elkaar liggen, maar ik heb zo ver mogelijk ingezoomd om de rots van dichtbij op te foto te krijgen.

fotospots

Starometske Namesti in Praag

Het Oude Stadsplein in Praag staat bekend om de prachtige foto’s die je er kan maken. De twee torens komen boven het plein uit en aan één van de torens hangt ook het bijzondere astronomische uurwerk. In de periode voor Kerstmis staat het hele plein vol met kraampjes en hangen er overal lichtjes. Er torent ook een enorme kerstboom boven de kraampjes uit. De geur van gebakken vlees en Tredelnik (de echte Praagse specialiteit) komt je tegemoet.

fotospots

De Po in Turijn

De rivier de Po is de langste Italiaanse rivier en loopt dwars door de stad Turijn. Hoewel Turijn niet vaak op nummer 1 staat voor een stedentrip, kan ik je vertellen dat het wel echt de moeite waard is om deze stad te bezoeken. Overdag bloeit de stad helemaal op. Als je op Piazza Castello op een bankje gaat zitten kun je je gemakkelijk de hele middag vermaken met het bekijken van voorbijgangers. Maak ook zeker een wandeling langs de oevers van de Po en vooral ’s avonds kan je hier prachtige foto’s schieten.

fotospots

Praia de Rocha

Dit prachtige strand lijkt onwerkelijk als je er naar kijkt. Praia de Rocha ligt dichtbij de Portugese stad Portimão. Officieel hoort het strand bij de stad, maar door de lokale bewoners wordt Praia de Rocha ook als aparte stad gezien. Praia de Rocha is zo speciaal omdat de hoge rots kliffen het strand markeren. Ook de rode rotsen op het strand zorgen voor een grillig maar fantastisch uiterlijk. Langs het strand is het zo levendig dat dit strand een echte toeristentrekpleister is. Toeristische bebouwing zal je hier dan ook veel zien.

fotospots

Voralberg in Oostenrijk

Hoe je het ook wendt of keert: mijn mening is dat op wintersport de mooiste foto’s worden gemaakt. Een dik pak witte sneeuw, helderblauwe lucht, groene dennenbomen en de felle zon zorgen ervoor dat eigenlijk geen enkele foto kan mislukken. Een tip voor als je op wintersport gaat: neem de skiroutes. Hierbij ski je eigenlijk off-piste, maar je bent wel verzekerd. Met de skiroutes ski je soms gewoon door een dorpje of door een dicht stuk bos. Hier kun je prachtige foto’s maken!

fotospots

Azure Window op Gozo

Het Azure Window is een van mijn favoriete fotoplekjes op het eiland Gozo, vlakbij Malta. Of beter gezegd: het was een van mijn favoriete fotoplekjes. Sinds maart 2017 bestaat deze plek namelijk niet meer als gevolg van een langdurige storm op het eiland. Azure Window was een gat in een klif, wat is ontstaan door aanhoudende erosie. De rotsformatie was zo’n 30 meter hoog. Toen ik er in 2016 was, mochten er al niet teveel mensen tegelijk op de rotsen lopen omdat de rotsen al zwakker werden. Het gat dankt zijn naam ook aan de azuurblauwe zee die door het gat heen te zien is. Kortom, heel erg spijtig dat deze trekpleister niet meer bestaat. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

fotospots

Natuurlijk kan je overal mooie foto’s maken, maar dit zijn mijn 6 favoriete fotospots. Ooit hoop ik ze allemaal nog een keer te kunnen bezoeken (behalve Azure Window dan).

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie