Tips & Lijstjes

Top 5 camperplaatsen in Limburg

Op zoek naar een fijne camperplaats in Limburg? Zoek niet langer. We hebben de pareltjes er al voor je uitgezocht en daarbij vooral rekening gehouden met de ligging van de camperplaatsen. Zijn er leuke dorpjes of steden in de buurt? Terrasjes, restaurants en interessante bezienswaardigheden? En hoe zit het met fiets- en wandelroutes? Hier lees je onze top 5, voor een reis met je camper langs de Limburgse Maas, van Noord naar Zuid.

1. Camperplaats Gennep: Maascamp

In de kop van Noord Limburg, namelijk het pittoreske vestingstadje Gennep, ligt de fijne en gezellige camperplaats ‘Maascamp’. De camperplaats in Limburg ontleed zijn naam aan het natuurgebied waaraan deze gelegen is: de Maaskemp.

Maascamp is een back to basic camperplaats, gelegen midden in het sfeervolle historische centrum. Ondanks dat het totaalperceel hierdoor niet erg groot is, heeft de camperplaats toch 23 royale camperplekken die allen omringd zijn met veel groen. De plekken beschikken over een prettig uitzicht op bomen, een weide met schapen en de dijk waarachter de rivier de Niers door het landschap van de Maaskemp kronkelt.

Voor wandelaars en fietsers is de camperplaats de perfecte uitvalsbasis. Hij is namelijk direct gelegen aan het Pieterpad en aan vele andere wandel- en fietsroutes door de Niersvalei, de Maaskemp en het door het Unesco Maasheggenlandschap. Waar de Niers in de Maas uitmond tref je bijvoorbeeld de historische ruïne Het Genneperhuys, vanwaar je op de uitkijktoren een indrukwekkend vergezicht op het landschap hebt. Tot slot is het altijd goed toeven bij de vele restaurants, café’s en winkeltjes die in het dorp op 3 minuten lopen van de camperplaats gelegen zijn. Genieten!

2. Camperplaats Kessel

Met als insteek de ‘Gewoon kleinschalig, simpel maar wel persoonlijk!’ zijn Geert en Wendy van den Beucken en hun drie kinderen in 2015 de persoonlijke camperplaats aan huis begonnen. De locatie is rustig en licht slechts 200 meter lopen van de dorpskern vandaan.
Op het terrein scharrelen kippen en loopt een hond en wat het nog persoonlijker maakt is de broodservice die de camperplaats optioneel aanbiedt.

Evenals camperplaats Maascamp ligt deze locatie aan een Maasdorp. Kessel ligt centraal in Limburg, tussen Venlo en Roermond en is de ideale plek voor mensen die rust zoeken en willen genieten van de natuur. Ook hier is er geen gebrek aan mooie wandel- en fietsroutes. De twee leukste bezienswaardigheden van Kessel, die beide een bezoekje waard zijn, zijn Kasteel Oeverberg en Kasteel De Keverberg. Geniet van het uitzicht onder het genot van een hapje en een drankje. Dat laatste kan overigens ook in het dorp bij de restaurantjes aan de maas.

3. Camperplaats Ittervoort

Ook deze camperplaats, gelegen in het Limburgse Ittervoort, richt zich voornamelijk op de 50-plusser die ervan geniet om de omgeving te verkennen via verschillende wandel- en fietsroutes. Denk hierbij aan het Pelgrimspad, welke op enkel meters van de camperplaats vandaan ligt. Ook zijn er lokale wandelroutes die vertrekken vanuit het plein van Ittervoord wat op nog geen halve kilometer van de camperplek vandaag ligt. Op dit plein vindt je tevens een zogenaamd fiets knooppunt, van waaruit je de perfecte fietstocht kunt fietsen!
De camperplek is gelegen in het centrum van Midden Limburg, met steden zoals Roermond, Weert en het Belgische Maaseik in de nabije omgeving. Ook de Maasplassen en het gezellige toeristenplaatsje Thorn zijn slechts een steenworp afstand verwijderd van de camperplek.

De Maasplassen en het witte stadje Thorn zijn slechts enkele kilometers van ons verwijderd.
Op de camperplaats is een toiletgebouw aanwezig. Verder heeft de locatie alle basisfaciliteiten die je verwacht van een camperplaats.

4. Camperplaats Geulle: De Boskant

Nog geen tien kilometer bij de camperplaats in Maastricht vandaan ligt Camperplaats De boskant, in het Zuid-Limburgse Geulle. Eigenlijk is het geen camperplaats maar een volwaardige camping, dus de prijs is hier ook naar. Het betreft een rustige camperplaats in het Limburgse heuvellandschap die grenst aan een indrukwekkend hellingbos met kronkelige beekjes en kleine waterbronnen. Met Maastricht en het fraaie stadscentrum als uitvalsbasis is de camping, die zelf in het groen gelegen is, bijzonder geschikt voor 55+ camperaars. Ook het toeristische centrum van Valkenburg ligt op een steenworp afstand. Mergelgrotten, kasteelruinen en Limburgse Bourgondiers heten je hier van harte welkom.
Laatste kers op de taart; de camping beschikt over een heerlijk rustiek eetcafé, genaamd ’t Böschke.

5. Camperplaats Maastricht: Marina

De camperplaats Marina is de perfecte camperlocatie als je op zoek bent naar een overnachting dichtbij het centrum van Maastricht (ongeveer 3,5 kilometer verwijderd). De camperplek beschikt over een beperkt aantal sta-plaatsen welke direct gelegen zijn aan de Maastrichtse jachthaven. Vanaf deze camperplaats geniet je als camperaar dan ook van het idyllische uitzicht over niet alleen rivier de Maas en over de stad Maastricht, maar ook over de Pietersplas. Er is electra, wifi en er zijn centrale waterpunten voor de camperplaatsen op het terrein. De locatie is vooral geschikt voor volwassenen en dus minder toegankelijk voor gezinnen met jonge kinderen. Ideaal dus voor de 50-plusser, die op zoek is naar een mooie plaats met veel rust, comfort en genoeg te doen in de regio.

Leuk detail: Tijdens het zomerseizoen (april tot en met september) vaart Camperplaats Marina met een soort watertaxi tussen de camperplaats, via de jachthaven en het centrum van Maastricht.

Let op: sommigen vinden de camperplaats qua prijs wat aan de hoge kant, maar het betreft wel een all-in prijs en je krijgt er ook genoeg voor terug.

Gerelateerde berichten