Verenigde Staten

San Francisco: de stad van de heuvels

San Francisco

Aan de westkust van Amerika ligt de heuvelachtige stad San Francisco. De stad is heel divers en heeft veel verschillende wijken die toch samen één grote stad vormen. Ik was ook meteen gek op de openheid van de inwoners van de stad. Ik verbleef drie dagen in de stad en dat was voldoende om de hele stad te verkennen.

Fishermann’s Wharf

Eén van de bekendste plekken van San Francisco is Fishermann’s Wharf. Dit is een buurt waar vroeger de zeelieden woonden en de buurt is uitgegroeid tot een authentiek dorpje. Als je over Pier 39 loopt, krijg het gevoel alsof je op een zomerse boulevard loopt met allemaal kleine winkeltjes en veel gezellige visrestaurants. Vanaf de pier kan je uitkijken op het het eiland Alcatraz, wat vroeger een zwaar beveiligde gevangenis was. Vanuit de pier vertrekken er boottours naar het eiland. Pier 39 staat daarnaast bekend om de zeeleeuwen die daar heerlijk liggen te zonnen op de vlonders. Om de zoveel tijd gaan ze even stoeien of vangen ze vissen, maar ze liggen vooral gewoon in de zon. Neem zeker even de tijd om hier te blijven kijken en om een vers visgerecht te eten in een van de vele restaurants.

San Francisco

Golden Gate Park

Het Golden Gate Park ligt een stukje verder, maar het is zeker de moeite waard om hierheen te gaan. Het is een erg leuke ervaring om door Haight Street naar het park toe te lopen. Deze straat is namelijk het centrum van de hippiebuurt en je vindt hier veel hippiewinkels en leuke cafés. Wie van ouderwetse muziek houdt, moet echt even binnenstappen in de Amoeba Music Store. Hier vind je honderden oude en nieuwe platen en CD’s. In het park kun je de Botanische Tuinen bezoeken, maar je kan er ook lekker rondwandelen. Je ziet overal mensen honkballen en rugby spelen, dus je gaat je sowieso niet vervelen. Vanuit het park kan je doorlopen naar de Golden Gate Bridge. Zorg wel dat je op een heldere dag gaat, want de brug kan namelijk op een bewolkte dag gehuld zijn in een mysterieuze mist.

San Francisco

Bezienswaardigheden

De twee grootste bezienswaardigheden zijn wel Fishermann’s Wharf en het Golden Gate Park, maar San Francisco heeft zoveel meer te bieden dan dat. In het midden van de stad vind je bijvoorbeeld het imponerende Chinatown. Ik heb op reis in elke stad Chinatown bezocht, maar de enige die ik echt de moeite waard vond was degene in San Francisco. Je kan hier heerlijk eten en je vindt er veel mooie graffiti. Chinatown ligt vlakbij Union Square, een bekend plein in San Francisco, waar alle bekende winkels omheen liggen. Een stukje verderop vind je de bekende Painted Ladies bij Alamo Square. In de Amerikaanse architectuur worden huizen zo genoemd als ze verschillende kleuren hebben. De huizen zijn ontzettend fotogeniek en zeker bij zonsondergang moet je hier een kijkje gaan nemen!

San Francisco

Lombard Street

Wandelend kan je heel ver komen in de stad. Ik heb geen openbaar vervoer gebruikt en niet gefietst, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je ongeveer 15 kilometer per dag loopt. Het wandelen in San Francisco is ook heel anders dan een wandeling maken in Nederland. De straten in de stad zijn echt ontzettend steil dus het wandelen is wel een flinke workout. Je wordt na een beklimming wel altijd getrakteerd op een geweldig uitzicht omdat je zo hoog staat. Een van de steilste straten is Lombard Street, wat ook een van de meest bekende straten in San Francisco is. De straat is zo populair door de acht haarspeldbochten. De lokale inwoners vertellen graag dat je nergens ter wereld een straat vindt met dit soort bochten als hier, maar of dat echt waar is, durf ik niet te zeggen. Wat wel een feit is, is dat het een hele toeristische attractie is.

Kortom, San Francisco is de perfecte plek om drie of vier dagen te vertoeven. Wat je ook zeker niet moet vergeten, is het maken van een ritje in de Cable Car! Deze trams zijn heel speciaal, omdat ze zo oud zijn en ze brengen je vanaf Union Square naar Fishermann’s Wharf.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie