Verenigde Staten

Hier moet je echt zijn geweest tijdens een bezoek de westkust van Amerika!

Amerika, een overweldigend land met natuur waar je u tegen zegt. Steeds makkelijker is het om zelf het land door de reizen met bijvoorbeeld een comfortabele camper. Een roadtrip is een fijne manier om grote delen van het land te zien en op een gemakkelijke en relaxte manier te reizen. Veel toeristen huren dan ook bij de luchthaven een ruime camper om vervolgens in drie of vier weken een deel van Amerika te verkennen. Als je nou kiest voor de westkust van Amerika dan zijn dit vijf bezienswaardigheden die je echt niet over mag slaan en die je tijdens je roadtrip dus echt gezien moet hebben!

Yosemite National Park

In Amerika stikt het van de parken en beschermde natuurgebieden en dat is maar goed ook. Op deze manier blijft er veel natuurschoon bewaard en kun je er ook nog van genieten. Yosemite is een van de oudste parken van het hele land. Kenmerkend van dit national park zijn de steile rotswanden van kilometers hoog, deze liggen vooral in de Yosemite Valley. Het park trekt per jaar meer dan vier miljoen bezoekers, maar het heeft dan ook een gigantische oppervlakte van meer dan 3000 vierkante kilometer.

Santa Barbara

Santa Barbara is een stad die gelegen is pal aan de westkust van Amerika. Deze stad is een bezienswaardigheid op zich. De stad is door een klein dal gegaan na de verwoestingen van een aardbeving, maar heeft zich inmiddels weer helemaal opgebouwd. Het is voor toeristen erg leuk om de stad te bezoeken, onder andere omdat het een welbvarende stad is en er veel bekende mensen wonen. Je kunt een bezoek brengen aan de botanische tuin of een fietsje huren en over de brede boulevard met palmbomen fietsen. De zon zakt er mooi in de zee en je kunt er even lekker uitwaaien. De perfecte uitvalsbasis om even tot rust te komen dus.


Seaworld San Diego

Een pretpark en een zeezoogdieren opvang in één! Seaworld San Diego is opgedeeld in een aantal achtbanen en andere thrillseekers, een deel met shows en presentaties met dieren en een apart dierendeel. Dolfijnen, zeehonden, haaien, schildpadden en levensgrote walvissen kun je van nog geen meter afstand bewonderen door de glazen buizen die in het water liggen. Even later kun je dus weer genieten van verschillende wateratttracties en echt de engste achtbanen met verschillende loopings en zuchten.

Havasu Canyon

Het is een eindje hiken, maar dan kom je echt bij een van de mooiste watervallen die je in je leven gaat zien. De waterval zelf is mooi maar het water in de poel is werkelijk zo blauw als een zwembad. Het roodbruine gesteente dat eromheen licht geeft een mooie gloed af op het water en steekt er prachtig bij af. Ook de kleinere watervallen die je onderweg tegenkomt zijn heerlijk om naar te kijken, zoals onderstaande. De waterval is wel dertig meter hoog en klettert dan ook met een heerlijk kabaal naar beneden. Het is zo’n 13 kilometer hiken, maar het is ook mogelijk het per paard of muilezel af te leggen. Daar betaal je uiteraard wel iets extra’s voor.

Death Valley

Alleen de naam doet al een beetje mysterieus aan. Als je erover nadenkt is het ook een vrij uitzonderlijk park. Het bestaat voor een groot deel uit een hele kale droge en warme vlakte die deels zelfs onder het zeewaterniveau ligt. Het stroomt niet onder water omdat de bergen eromheen een mooie dijk vormen die in koude periodes zelfs sneeuw op hun toppen hebben liggen. Je kunt een kaartje kopen om met de auto het park binnen te kunnen. In de zomer kan het er heel erg heet zijn en je moet zelf water meenemen want dat kun je er bijna nergens kopen. Het is een hele bizarre plek om een keer mee te maken, onder andere omdat de afstanden een hele andere betekenis krijgen dan dat je verwacht. 

Kortom een geweldige bestemming om te ontdekken en vergeet zeker deze aanraders niet! Daarnaast kunnen een aantal tips voordat je naar Amerika vertrekt natuurlijk geen kwaad. Zo moet je echt niet vergeten om een visum aan te vragen. Je kunt met het Visa Waiver Program gemakkelijk en snel voor een korte periode, zoals een vakantie, een visum aanvragen. Hiermee mag je dus tijdelijk in Amerika verblijven. Vraag hem op tijd aan en neem hem digitaal en geprint mee op reis. Daarnaast is het belangrijk veel verschillende kleding mee te nemen aangezien de temperaturen langs de westkust erg kunnen verschillen. Kies tot slot een regio die je wil ontdekken, want de westkust is zo groot en heeft zoveel te bieden dat je anders alleen maar onderweg bent in plaats van te genieten van de plaatsen waar je al bent. Je gaat hoe dan ook een adembenemende reis tegemoet!

Gerelateerde berichten