Noord-Amerika Verenigde Staten

De 10 leukste steden van Amerika

Amerika is een van de meest bijzondere landen van de wereld. Het oppervlak is ongelofelijk groot, de cultuur is een mix van alles en daarom zo kenmerkend en het land heeft zoveel natuurwonderen te bieden. De Oostkant van Amerika ligt bijna op een steenworp afstand van Europa en de vluchten zijn de laatste tijd helemaal niet duur. Het is natuurlijk wel een ander continent en daarom geldt er een aantal regels waar je aan moet denken als je op reis gaat. Wat zijn nou de tien leukste steden van Amerika en wat moet je regelen voordat je in het vliegtuig stapt?

1. Washington DC

Deze stad staat onder andere bekend omdat het Witte Huis er gevestigd is. Het is dus ook niet voor niets dat er veel films en series opgenomen worden. De stad is rijk aan verschillende musea en andere monumenten. Wil je de stad nog iets beter leren kennen? Bezoek dan het schattige wijkje genaamd Georgetown. Hier kun je erg lekker lunchen en koffiedrinken.

2. San Francisco

Hier vindt je natuurlijk de indrukwekkende en gigantisch grote Golden Gate Bridge. Je kunt hier een taxi naartoe nemen maar het kan ook op de fiets. Houd je van dieren? Breng dan een bezoek aan de zeeleeuwen bij pier 39!

3. New York

Iedereen die weleens in The Big Apple geweest is, is er verliefd op geworden. Ney York is bruisend, slaapt nooit en heeft geweldige bezienswaardigheden. Overal hangen billboards, staan torenhoge gebouwen en overal zijn mensen. Je kijkt je ogen uit naar iets dat we in Europa op deze schaal gewoonweg niet kennen.

4. Las Vegas

Bekend om het gokken maar interessant om veel meer redenen. Je dacht dat je veel lampjes en licht gezien had, maar dit overtreft alles. De stad is vol gekte en uiteraard kun je er goed feesten. Ook overdag heeft Las Vegas veel te bieden. Zoals prachtige fonteinshows en leuke winkels.

5. Boston

Boston is een echte studentenstad. Niet alleen veel Amerikaanse studenten zijn hier gevestigd maar ook veel Europese en andere buitenlandse studenten zoeken hier het universiteitsleven op. In de zomer kun je er een tocht maken waarbij je walvissen kunt spotten!

6. New Orleans

Deze stad heeft een aantal Franse invloeden. Het is een muzikale stad met veel muziekfestivals. De Mississippi stroomt door New Orleans en het zal je niet verbazen dat je op verschillende boten een leuke tocht over deze rivier kunt maken.

7. Miami

In geen enkel lijstje kan Miami ontbreken natuurlijk. Toeristen bezoeken deze stad voor de uitgestrekte en witte stranden, de Cubaanse wijk Little Havana en alle terrasjes.

8. Los Angeles

Los Angeles is net anders dan alle andere Amerikaanse steden. Geen hoge gebouwen en overvloed aan poespas. De stranden zijn er heerlijk en natuurlijk kun je hier Hollywood, Beverly Hills en Disneyland een gezellig bezoek brengen.

9. San Diego

Ergens ver in het zuiden van Amerika ligt San Diego. Heb je nog nooit een panda gezien of kun je ernaar blijven kijken? In de San Diego Zoo zijn er meer dan je verder ooit in je leven zult zien.

10. Honolulu

Honolulu, dat is toch Hawaï? Jazeker, maar wat veel mensen niet weten is dat Hawaï een onderdeel van Amerika is! Deze stad is de perfecte locatie om te surfen en voor de nodig cultuur ga je natuurlijk naar Pearl Harbour.

Waar moet je aan denken als je naar Amerika gaat?

Ten eerste moet je paspoort voor sommige delen nog 6 maanden geldig zijn om er te mogen reizen. Daarnaast moet je een ESTA-formulier invullen. Zowel Nederlanders als Belgen kunnen dit online aanschaffen, betalen en invullen via internet en daarmee kun je 90 dagen in Amerika verblijven. Het is belangrijk om te weten dat je daarmee geen visum meer nodig hebt om naar Amerika te gaan. Het kan wel zijn dat je niet aan de voorwaarden van de ESTA voldoet, als dat zo is heb je wel een visum nodig. Check deze voorwaarden dus erg goed en bekijk hier wanneer je een ESTA-formulier of een visum nodig hebt.

Andere dingen waar je rekening mee moet houden als je vanuit België op reis gaat naar de Verenigde Staten zijn verzekeringen en andere papieren. Het is optioneel om een annuleringsverzekering te nemen. Over de mogelijkheden hiervan kun je bij je eigen verzekering informeren. Natuurlijk kun je ook een reisverzekering nemen. En tot slot is het belangrijk om te weten hoe je zorgverzekering werkt buiten Europa. Voor de zekerheid kun je de site van de Belgische overheid inde gaten houden voor ontwikkelingen inzake reisadvies en andere omstandigheden.

Gerelateerde berichten