Frankrijk

De mooiste onbekende bezienswaardigheden van Parijs

Parijs

De stad Parijs kent iedereen als geen ander. De stad kent vele gezichten en je kan er dan ook ontzettend veel zien. Van een cultureel uitstapje naar het Louvre om de Mona Lisa te zien naar rustig ontbijten met een baguette en een croissant in een van de vele restaurantjes.

Er zijn echter ook een heleboel bezienswaardigheden in Parijs die niet iedere toerist bezoekt tijdens een citytrip naar de stad van de liefde. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van een aantal attracties die toeristen sneller overslaan. Desalniettemin behoren ze zeker tot de mooiste plekjes van Parijs.

Centre Pompidou

Vele mensen gaan naar het Louvre om kunst te zien. Dat is ook logisch, maar er zijn meerdere plekken in Parijs waar je bijzondere kunststukken kunt vinden. Zoals in Centre Pompidou. Dit gebouw is van de buitenkant al een kunststuk, aangezien het gemaakt is van buizen. Centre Pompidou huisvest het Nationaal Museum van Moderne Kunst. Er is niet alleen kunst te zien, want je kunt je ook vermaken met dansoptredens, theatervoorstelling en muziekoptredens.

Château de Versailles

Dit klinkt wellicht bekend in de oren en deze attractie is ook zeer populair onder toeristen. Toch slaan veel toeristen het Kasteel van Versailles over als ze niet lang in de stad blijven. Totaal onterecht, want dit kasteel is prachtig. Het kasteel ligt op een halfuurtje rijden van het stadscentrum. Parkeren is niet gratis, want op de dichtstbijzijnde parkeerplaats op Place d’Armes Versailles betaal je €4,80 per uur. Wil je liever niet met auto komen of heb je er geen tot je beschikking? Pak dan vanuit het centrum lijn C naar het treinstation. Vanaf het station kun je met lijn 117 naar Place D’Armes reizen. De entree voor Versailles in 20 euro, maar ben je 25 jaar of jonger? Dan krijg je gratis toegang. Achter het kasteel kun je wandelen door de enorme uitgestrekte tuinen.

Parijs

Catacomben van Parijs

Bij deze bezienswaardigheid bevind je je in een ondergrond gangenstelsel. Hier word je omringd door de overblijfselen van miljoenen inwoners van Parijs. De delen van skeletten liggen verspreid door het gangenstelsel. De geschiedenis van dit gangenstelsel is bijzonder interessant: de tunnels waren kalksteengroeven waar kalksteen gewonnen werd. Met deze kalksteen zijn de huizen in Parijs gebouwd. Vanaf laat in de 18e eeuw werd een deel van de tunnels gebruikt om botten in te leggen. De beenderen kwamen van kerkhoven in Parijs, maar aangezien deze gesloten werden vanwege gezondheidsredenen, moesten de botten ergens anders onder gebracht werden. In het gangenstelsel domp je jezelf onder in deze rijke geschiedenis.

De catacomben zijn van 10 uur ’s ochtends tot half negen ’s avonds geopend. Op maandag zijn ze gesloten. De ticketprijs is afhankelijk of je alleen naar binnen wilt, of dat je een gids mee wil die je alles kan vertellen over de geschiedenis van de Catacomben. Er mogen maar 200 bezoekers tegelijk naar binnen, dus het loont om van tevoren een ticket te kopen. Je kan ook aan de deur een ticket kopen, maar dan loop je het risico om lang in de rij te staan als je pech hebt.

Montmartre

Deze zogenoemde kunstenaarswijk trekt veel bezoekers, vooral omdat de Sacré-Coeur het symbool van deze wijk is. Montmartre is tevens de naam van de heuvel waarop deze basiliek pronkt. Het is echter de moeite waard om ook even de wijk in te duiken, in plaats van alleen maar een stop te maken bij de prachtige basiliek. De wijk heeft ontzettend veel te bieden: gezellige cafés, wonderschone parkjes en oude, stijlvolle passages. Ga lekker koffie drinken op een terrasje en struin door de vele straatjes van de wijk. Pauzeer in het prachtige, moderne Martin Luther King Park. Je kunt hier heerlijk picknicken met een baguette en wat smeersels. Vergeet ook zeker niet de oude Passage Jouffroy te bezoeken, waar je zeker een paar uur kunt spenderen aan het rondkijken in de ouderwetse boetiekjes.

Parijs

Jardin du Luxembourg

Dit stadspark ligt middenin de stad. Je kunt hier even ontsnappen aan de Franse bedrijvigheid in de straten. Op een zonnige dag ligt het hele park vol met toeristen en lokale inwoners die hier picknicken of wandelen. In de tuinen staat een prachtig gebouw en vlakbij vind je een vijver. In de vijver kun je zelf een bootje besturen. Dit maakt het park een populair uitstapje onder kinderen. Door het park vind je standbeelden en bloemenperkjes, maar ook genoeg terrasjes om even iets te drinken.

 

 

Gerelateerde berichten