Frankrijk

Een comfortabele busreis naar Parijs

Parijs. De stad van de liefde, de stad van het shoppen, de stad van de vele bezienswaardigheden en de stad van de wijn. Parijs is nog veel meer dan dat en het is daarom altijd een goed idee om een stedentripje naar Parijs te plannen. Deze grote stad ligt eigenlijk op een steenworp afstand, maar toch is ernaartoe reizen niet altijd simpel en goedkoop. Een reis met de auto brengt de nodige problemen met zich mee door de milieutickets en het autobeleid in het centrum. Een reis met het vliegtuig is niet echt een optie omdat je dan bijna langer aan het reizen bent dan dat je gewoon de auto gepakt had. Een busreis naar Parijs is daarentegen dé oplossing voor een simpele, leuke en goedkope reis naar Parijs. Ideaal voor een romantische stedentrip met je geliefde of voor een gezellige korte vakantie met je kids.

Bezienswaardigheden in Parijs

In Parijs kun je je wel weken vermaken als je er eenmaal een beetje gesetteld bent. Toch moeten de meeste toeristen het met een paar dagen doen. Natuurlijk kun je een aantal toeristische plekken niet overslaan. De Eiffeltoren, het Louvre, het Arc de Triomphe en Centre Pompidou moet je eigenlijk wel een klein bezoekje brengen. Als je sommige van deze bezienswaardigheden wil betreden, kan het lonen om van tevoren op internetkaartjes te kopen. Zo voorkom je lange wachtrijen ter plaatse. Vergeet zeker niet de kleine straatjes te bewandelen waar de gemiddelde toerist niet komt. Je vindt hier de meest schattige restaurantjes, lokale theehuisjes en geweldige oude winkeltjes. Zó leer je Parijs pas echt kennen. Voor de nodige behoefte aan groen en natuur kun je terecht in een van de vele stadsparken die Parijs rijk is.

Parijs voor de liefhebbers van de keuken

Als er íets is wat je in Parijs goed kunt doen dan is het culinair genieten. Op iedere hoek van de straat vind je een heerlijke bakkerij, een ijssalon die allerlei bijzondere smaken verkoopt of een bistro die ’s avonds de lekkerste gerechten serveert. Struin het internet af naar de hipste hotspots en duik vooral ook de straatjes in om jullie eigen authentieke lunchplekjes te vinden. Goed dineren in Parijs kan prijzig zijn, maar enkel zo duur als je het zelf maakt. Er zijn ontelbaar veel dinermogelijkheden die de prijzen van Nederland niet overstijgen. Als je dan toch een keer van een extra luxe diner geniet, schroom dan niet de ober te vragen naar wat streekwijnen. Deze zijn heerlijk en passen bij ieder gerecht!

Tips voor in de bus

De meeste busreizen zijn gedurende de nacht en dat betekent dat je een dutje moet doen in de bus. Voor sommigen is dit niet zo makkelijk als het lijkt, anderen zijn binnen een minuut in dromenland (ik kan hier alleen maar jaloers op zijn). Neem vooral een reisdekentje mee en een nekkussentje om de rit zo comfortabel mogelijk te maken. Niet te vergeten: een slaapmasker en oordoppen. Die maken je nachtrust helemaal compleet. Zo kom je uitgeslapen aan en kun je meteen de eerste dag fris en uitgerust de stad verkennen. Ga je met je kids op vakantie, zorg dan voor wat kleine spelletjes die je in de bus kunt doen om verveling te voorkomen. Sommige spellen kunnen uiteraard ook zonder materiaal, denk aan ik ga op vakantie en ik neem mee of het nummerbordenspel waarbij je zinnen maakt met de letters die op de nummerborden van voorbijrijdende auto’s staan.

Kortom, Parijs biedt voor iedereen wat wils en is  een stad die je eigenlijk niet over kunt slaan in je leven. Een busreis is de meest ideale manier om van een stedentrip te genieten. Bovendien is het de enige manier van reizen die je vaak tot in het centrum brengt (scheelt weer een dure taxi). De mogelijkheden in deze stad zijn ontelbaar. Neem een rondje in het reuzenrad, ontdek het nachtleven, geniet van oesters en allerlei wijntjes en probeer te relaxen in de parken.  In ieder gezelschap kun je je er vermaken en zelfs ieder seizoen is geschikt. Niets is romantischer dan Parijs bezoeken in de winter, ondanks dat vele toeristen juist in de zomer ernaartoe trekken.

Gerelateerde berichten