Frankrijk

De toeristische en onontdekte plekjes van Parijs

Parijs

De Eiffeltoren is het stralende symbool van deze wereldstad, maar er is nog zoveel meer te beleven in deze romantische stad. Ik ben in totaal twee keer in Parijs geweest; één keer om alle bekende toeristische plekken te bezoeken en één keer om de onontdekte plekjes van Parijs te ontdekken.

Kathedralen

De meest bekende kathedraal in Parijs is de Notre-Dame. Deze kathedraal vind je in het centrum van Parijs en ligt op een eiland. Je kan de kathedraal overdag beklimmen, wat je een geweldig uitzicht geeft over de stad. In de zomer kan je ’s avonds ook de trappen naar boven beklimmen. Op zaterdag en zondagavond kan je dan de zon zien ondergaan. Naast een mooi uitzicht kan je boven ook de goblins bekijken. Deze wezens staan op de hoeken van de Notre-Dame en hadden vroeger de bedoeling om demonen weg te jagen. Tegenwoordig zijn ze vooral een toeristische attractie. Naast de Notre-Dame zijn er nog veel meer mooie kathedralen in Parijs te vinden. Zo is de Église Sainte-Clotilde ook echt de moeite waard om te bezoeken. Deze basiliek ligt op loopafstand van Musée du Louvre. Niet alleen de buitenkant van de basiliek is prachtig, maar ook de binnenkant is de moeite waard om te bekijken.

Parijs

Musea

Voor de cultuurliefhebbers onder ons zijn er ook genoeg musea te vinden in Parijs. Natuurlijk is het Louvre een must om te zien. Dit is niet alleen het grootste museum van de wereld, maar hier is ook de Mona Lisa te bekijken. Een voordeel: jongeren tot en met 25 jaar mogen gratis naar binnen. Althans, dit was in 2017 een regeling. Ik vond het Louvre erg bijzonder om te bezoeken, maar ook Musée d’Orsay vond ik de moeite waard. Dit is een kunstmuseum, waar vooral westerse kunst tentoongesteld wordt. Het zijn niet alleen schilderijen, maar ook beeldhouwkunst. Een ticket kost veertien euro, maar het is een erg interessant museum.

Jardin du Luxembourg

Wil je een middagje weg uit de drukte van de stad en genieten van de rust en de zon? Dan kan je een dagje naar Jardin du Luxembourg gaan. Deze tuin is zowel geliefd bij toeristen als bij de lokale bevolking. Op een zonnige dag zitten er honderden mensen te picknicken, dus mijn tip: neem  In het midden van het park vind je een grote vijver. In deze vijver drijven kleine bootjes die je kan huren om mee te spelen. In de tuinen vind je veel verschillende soorten standbeelden, fonteinen en een groot paleis, genaamd Palais du Luxembourg. Je kan rondom het paleis slenteren en het van alle kanten bekijken.

Parijs

Passage Brady

Wil je echt een stukje onontdekt Parijs zien? Dan moet je zeker naar de Passage Brady gaan. Dit is een oude passage waar je een multiculturele en hippe sfeer proeft. Het is echt India in Parijs en er hangt een Indiase sfeer. Daarom wordt deze passage door veel toeristen en locals als iets speciaals gezien. De passage bevindt zich in een oud deel van Parijs en kent authentieke details. Je vindt hier naast winkels en boetiekjes ook een heleboel restaurantjes waar je lekkere gerechten van een andere cultuur kan proeven. De passage staat een beetje symbool voor de multiculturele samenleving van Parijs.

Château de Versailles

Het kasteel van Versailles ligt iets uit de route als je alle bezienswaardigheden in hartje Parijs wil zien, maar een bezoek aan het kasteel is een prachtige optie voor een dagje uit. Het is een van de grootste kastelen ter wereld en ook erg populair bij toeristen. Tot het domein van het kasteel behoren ook de grote tuinen, de stallen, een klein dorpje, een moestuin en grote gebouwen die dienden als verblijf voor de hovelingen. De prijs voor een dag toegang tot het kasteel van Versailles is 20 euro per persoon. Ik vermaakte me met gemak zeker 3 tot 4 uur in het kasteel, maar je kan het net zo lang laten duren als je zelf wil.

Parijs

Kortom, Parijs heeft veel te bieden. Alle bekende plekken zijn natuurlijk sowieso leuk om te bezoeken, maar ook de minder bekende plekken zijn zeker de moeite waard!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie