Frankrijk

De beste kitesurf plekken in Frankrijk!

Ben je aangestoken met de kitesurfhobby? Dan ben je vast in je vakantie op zoek naar de mooiste en beste plekken om te kunnen kitesurfen! Frankrijk is een topland voor iedereen die van kitesurfen houdt. Het is dichtbij (dus goed te rijden met een auto – met die grote hoeveelheid spullen die je nodig hebt) en er zijn voldoende plekken met fantastische wind en faciliteiten. Welke plekken moet je zijn als je wil kitesurfen in Frankrijk? We geven je een paar tips en aanraders!

Perpignan

In de regio Perpignan kun je verschillende kitesurfspots vinden! Afhankelijk van de wind, het seizoen en de weersomstandigheden is er vaak in de buurt een plek te vinden waar je kunt kiten. Op verschillende stranden in die regio kun je ook gebruik maken van de rescue service wanneer je in de problemen raakt bij aflandige wind.

Saint Laurent du Var

Een heerlijke plek aan de Côte d’Azur! Je geniet hier van mooie zandstranden en regelmatig een goede wind. Je kunt in de regio ook fijne camping vinden en het strand is lekker uitgestrekt waardoor er voldoende ruimte is. De omstandigheden zijn veelal het beste voor gevorderden en dus wat minder voor beginners. Ook de bereikbaarheid is goed, je kunt gemakkelijk vliegen op Nice en vanuit daar deze kitespots bereiken.

Glénans

Een hele leuke kitespot voor de ervaren kiter, want je kunt hier langs verschillende eilanden kiten! Dat geeft een bijzondere ervaring en vooral ook hele mooie plaatjes!

Lacanau

Deze kitespot is zelfs met de trein goed te bereiken en dus perfect voor iedereen die zijn uitstoot wat wil verminderen. Plage Central wordt vaak aangehouden als uitgangspunt. Maar laat je ter plaatse ook vooral informeren over de overige spots want rondom dit strand zijn meerdere plekken te vinden waar je terecht kunt.

Les Coussoules

Bij Les Coussoules worden ook kite wedstrijden gehouden, dus dan weet je zeker dat het een goede plek is om te bezoeken met je kitespullen. Geniet van een steady wind en over het algemeen fijne weersomstandigheden!

Lac de Serre Ponçon

Als je op zoek bent naar een plek waar je kan rekenen op de wind, dan ben je hier aan het juiste adres. ’s Ochtends is er weinig wind en kun je rustig het water op voor andere watersporten, maar in de middag komt er een hele mooie kitewind opzetten. Het is wel afhankelijk van welke periode in het jaar je gaat. Je hebt deze omstandigheden immers niet alle maanden. Over het algemeen is het voorjaar en de zomer de beste tijd om te kiten bij Lac de Serre Ponçon.

Beauduc

Dit natuurgebied staat bekend om de ruimte die je hebt om te kitesurfen. Een lange kustlijn die grotendeels onbebouwd is kenmerkt deze plek. Een mooie spot dus waar je niet met z’n allen op een klein stukje aan het kiten bent!

Mimizan

Bij Mimizan is de mogelijkheid om te kiten niet altijd gegarandeerd, maar het is wel een hele gezellige plek. Is kiten niet je prioriteit dan zou je zeker Mimizan een bezoekje kunnen brengen. Mocht er goede wind staan dan zijn de kitesessies mooi meegenomen! En als de wind ontbreekt dan kun je misschien wel oefenen met het golfsurfen!

Zo, een mooi aantal plekken die je kunt gaan ontdekken met het kitesurfen. Let wel altijd op dat de periode waarin je gaat veel invloed kan hebben op de hoeveelheid wind en de andere omstandigheden die je nodig hebt om te surfen. Doe daarom altijd nog even goed onderzoek naar een bestemming voordat je alles boekt. Er zijn namelijk weinig bestemmingen waar je echt het hele jaar rond kunt kitesurfen en het zou zonde zijn als je op locatie teleurgesteld wordt. Hoe dan ook veel plezier met je trip!

Gerelateerde berichten