Frankrijk

De 5 mooiste plekken in Nice

Met zeven vriendinnen vertrokken we eind augustus naar Nice. We wilden op een relaxte manier van de stad genieten. We hebben in vijf dagen veel gezien maar ook lekker op het strand gelegen. De hoogtepunten van de stad hebben we natuurlijk uitgebreid bezocht en deze deel ik daarom ook in dit blog. Het is een prachtige stad met meerdere gezichten. We hebben genoten van de pittoreske binnenstraatjes, het populaire strand, de luxe boten in de haven, de uitzichtpunten, het uitgaansleven en de toeristische spots die de stad rijk is. Dit waren onze vijf favoriete plekken om te verblijven!

1. De binnenstad

Ondanks dat de stad vaak als luxe en fancy op de kaart gezet wordt, zijn de binnenstraatjes erg knus en gezellig. Daar merk je weinig van de luxe en het net overdreven bourgondische leventje dat zich vooral in de haven en in bepaalde wijken afspeelt. De tegenstelling is leuk om te bewonderen. Alle autovrije binnenstraatjes puilen uit van de gezellige winkeltjes, souvenirshops, ijszaakjes en restaurantjes.

2. De Kathedraal van Nice

Nice heeft een paar mooie kerken en kathedralen. De Basiliek Kathedraal is de meest centrale en daarom ook wel de drukste. Het is een prachtig bouwwerk dat uit de 13eeeuw dateert. Toen het herbouwd is in de 17eeeuw, is de stijl Barok er iets meer doorheen gekomen. Beide bouwtechnieken kun je nu bewonderen. Je kunt er gratis naar binnen en als je buitenkomt zit op de rechterhoek een overheerlijke ijszaak.

3. Cours Selaya

Het Cours Selaya is het gezelligste plein waar we overeen gelopen zijn. Het doel van het plein verandert per uur. In de ochtend vind je er vaak een markt met heel veel groente en fruit en op andere dagen is het een antiekmarkt met hele leuke spulletjes. Langs het plein zitten hele gezellige souvenirwinkeltjes. Ze zijn niet goedkoop, maar verkopen wel goede spulletjes. Eind van de middag worden alle kraampjes opgeruimd en breiden de restaurants die langs de zijkanten gelegen zijn hun terras erop uit. Het is een autovrij plein en je kunt er dus heerlijk dineren. Van mosselen tot burgers en van risotto tot pizza’s, alles staat op de kaart. Het eten is niet goedkoop, ongeveer dezelfde prijzen als in Nederland, maar het is allemaal vers en om je vingers bij af te likken.

4. Het strand

Het strand van Nice is een écht stadstrand. Overdag is het een populaire plaats voor de toeristen en de lokale bevolking uit de stad om even af te koelen in de zee. Het is een kiezelstrand, dus waterschoentjes zijn wel erg prettig om bij je te hebben. De zee is heerlijk en de golven kunnen erg hoog zijn. Het strand ligt precies aan het gezellige gedeelte van de stad dus als je tussendoor een hapje wil eten, dan ben je binnen vijf minuten bij een gezellig plekje. In de avonden wordt het strand door de jongeren als hangplek gebruikt. Er staat vaak een muziekje op en mensen nemen drankjes mee op lekker op het strand te chillen. Sommigen zijn nergens bang voor en nemen een nachtelijke duik, maar daar hebben wij ons niet aan gewaagd. Het kan natuurlijk altijd! Het grootste pluspunt van het strand is dat er overal goedwerkende stranddouches staan en zelfs een EHBO voor als je gestoken bent door een verdwaalde kwal.

5. Castle Hill Waterfall

Dit was het leukste wat we in Nice gezien hebben tijdens ons reisje met vriendinnen. Het is een redelijk pittige wandeling voor zeven ongetrainde meiden, maar iedereen komt boven. Het ligt op ongeveer een half uurtje lopen vanaf het centrum en het uitzicht is prachtig. Als eerste kom je langs een kunstmatige maar hele mooie waterval. Het zorgt voor verkoeling en je kunt er hele mooie foto’s maken. Als je de andere kant op kijkt heb je een prachtig uitzicht op de stad. Een klein stukje verder zit een lekker terrasje waar je een koud drankje of een ijsje kunt halen. Geniet hiervan terwijl je weer van een nieuw uitzicht geniet. Bijna altijd treedt er een straatmuzikant op voor de nodige sfeer.

Gerelateerde berichten