Frankrijk

Wandelen en verblijven in de prachtige Franse bergen

Niets werkt zo rustgevend als een wandeling in de natuur. Een wandeling zet je stofwisseling op gang, maakt dat de stoffen die voor een geluksgevoel zorgen (genaamd endorfinen) in je lichaam vrijkomen en geeft je de ruimte en tijd om bewust te genieten van het hic et nunc: hier en nu.
Een mooie omgeving is onmisbaar voor een ontspannende wandeling en geen omgeving is geschikter dan de prachtige, veelzijdige Franse bergen.

Wandel jezelf zen

De Franse bergen zijn de perfecte omgeving om tot rust te komen; het weer is heel het jaar door zacht, de groene weiden zijn oneindig, de bergtoppen zijn prachtig besneeuwd en het hele gebied is vol karakteristieke dorpjes. Alsof je in een ansichtkaart rondloopt!
Een ontspannende wandeling is hier een ware traktatie. Ook is het mogelijk om de wandelervaring nog specialer te maken, door voor een zen- of yogawandeling te kiezen. Zen- en yogawandelingen vinden voornamelijk plaats in de Savoie Mont-Blanc onder begeleiding van gespecialiseerde yogadocenten.

Pluk je eigen lunch

De Franse bergen hebben een enorm aanbod aan heerlijke eetbare ingrediënten, waardoor je zonder te veel moeite je lunch of diner bij elkaar zou kunnen plukken. Leuk en leerzaam is een specifieke wandeling door één van de verschillende plaatsen waar het wordt aangeboden; onder anderen Morzine, Sainte Foy Tartaise en Peisey-Vallendry. Hier bieden deskundige gidsen hun kennis aan om met jou eten te plukken.
Als je benieuwd bent naar de verscheidenheid aan planten en hun medicinale werking, kun je ook daarover leren; dit kan in Le Grand-Bornand, Les Gets, Aussois en Les Saisies, waar je onder begeleiding direct aan de slag kunt met je kennis als een ware herborist.

Wandel avontuurlijk

Als je iets zoekt dat avontuurlijker is dan een rustgevende wandeling, zijn de Franse bergen ook voor jou een geweldige bestemming. Zo is canyoning mogelijk over het hele berggebied, waar je de loop van een rivier door een kloof volgt. Ook kun je de basisbeginselen van ijsklimmen leren tijdens een gletsjerwandeling; dit kan in Tignes, La Clusaz, Megève en Les Deux Alpes. Ga je liever wat meer de hoogte in? Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar een ferrata, waarbij het parcours is uitgerust met ijzeren haken en kabels. Ideale uitstapjes met het gezin in Frankrijk zijn er dus meer dan voldoende te vinden.

Wandel cultureel

Naast de prachtige natuur die we inmiddels allemaal kennen, bieden de bergen ook mogelijkheid tot culturele uitstapjes. Zo kun je rondop de Val Cenis Vanois in de voetsporen van Hannibal Lecter treden, langs eeuwenouden forten wandelen in Montgenèvre, of Brandes bezoeken, wat het hoogstgelegen middeleeuwse dorp van Europa is.

Verblijf in een vakantiehuis in de Franse Alpen of -Pyreneeën

Je wandelvakantie is uiteraard niet compleet zonder een prettige verblijfplaats. Een vakantiehuis voorzien van alle gemakken biedt het ultieme comfort aan, of je nou op zoek bent naar rust of spanning. Door het gehele Franse berggebied bevinden zich geweldige vakantiehuizen, waar je omringd door de prachtige natuur kunt verblijven. Op zoek naar een mooi vakantiehuis in Frankrijk? Kijk dan eens op de website van France Voyage.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie