Frankrijk Tips & Lijstjes

Fietsvakantie door Frankrijk: wat kun je absoluut niet missen?

Een fietsvakantie is natuurlijk heerlijk als je graag sportief bezig bent en tegelijkertijd de mooie omgeving wil verkennen. De fiets geeft je namelijk veel meer vrijheid en flexibiliteit dan het openbaar vervoer of de auto, want je kunt op elk moment gaan en staan waar je maar wilt. Frankrijk is wat ons betreft een van de mooiste landen waar je een leuke fietsvakantie kunt beleven, want dit land biedt de ideale combinatie tussen mooie natuur, onaangeroerde dorpjes en toeristische steden. Lijkt een Franse fietsvakantie jou ook wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? In dit artikel lees je wat je absoluut niet kunt missen tijdens jouw fietsvakantie door Frankrijk!

De prachtige Franse natuur

Op de fiets ontdek je de prachtige natuur die Frankrijk te bieden heeft. Je kunt bijvoorbeeld kamperen midden in een natuurgebied en de dure hotels eens laten voor wat het is. Frankrijk heeft prachtige berglandschap in de Alpen en Pyreneeën, maar ook eilanden met adembenemende kustlijnen en mooie stranden. Combineer beide in een vakantie en je hebt een veelzijdige en interessante fietstocht voor de boeg!

Je kunt verschillende soorten fietstochten in de natuur ondernemen in Frankrijk en er bestaan vaste routes die al helemaal uitgestippeld zijn en die je simpelweg alleen maar hoeft te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld overdag een route fietsen en ‘s avonds met je tent overnachten of een hutje boeken. Op deze manier fiets je elke dag door een prachtig stukje in Frankrijk en heb je de zekerheid dat alles al geregeld is tijdens de fietsroute. Liever op eigen houtje een route bedenken en uitstippelen? Dat kan uiteraard ook! Het enige wat je dan nodig hebt, is een uitgebreide kaart en een goede fiets met fietsverzekering. Je wil tenslotte dat je fiets goed is verzekerd tijdens je fietsvakantie. Online zijn er diverse sites waar je een fietsverzekering kunt vergelijken.
Trek je eigen plan en ontdek op jouw unieke manier al het moois wat de Franse natuur te bieden heeft.

De authentieke sfeer in afgelegen dorpjes

Frankrijk telt talloze idyllische dorpen in de bergen en op het platteland. Deze dorpjes hebben hun authentieke uitstraling behouden, want de meeste toeristen komen hier niet snel. Toch zijn deze dorpjes zeker een bezoekje waard, want je proeft hier hoe het échte leven in Frankrijk is! Ontdek de authenticiteit door deze dorpen op de fiets te bezoeken in plaats van met de auto, want met de fiets beleef je alles vanuit een ander perspectief. Verblijf in een bed & breakfast of knus hotelletje en pak de volgende dag weer de fiets om je reis naar het volgende dorpje te vervolgen!

De mooiste Franse steden bezoek je per fiets

Een fietsvakantie door Frankrijk betekent dat je ook in de gelegenheid bent om de leukste steden van het land te bezoeken. Je kunt natuurlijk naar jouw favoriete steden gaan, maar het is ook de ideale manier om nieuwe steden te bezoeken waar je nog nooit eerder geweest bent. In Frankrijk zijn veel mooie steden met historisch stadscentra waar je met de auto niet makkelijk naartoe kunt. Op de fiets kun je daarentegen eenvoudig overal doorheen fietsen! Fiets langs alle toeristische trekpleisters zonder dat je je druk hoeft te maken om files, volle parkeergarages, omleidingen en andere nadelen die je met een auto nu eenmaal hebt. Met de fiets ontdek je op je eigen tempo de mooiste steden van Frankrijk!

Fietsen door heel Frankrijk

De ideale vakantie is uiteraard een fietsvakantie in Frankrijk waarin je de bovengenoemde activiteiten met elkaar combineert. Zo fiets je de ene dag door de ongerepte natuur, terwijl je de andere dag weer een pittoresk dorpje bezoekt en tussendoor maak je een stop in een grote en toeristische stad. Het fijne is dat je op eigen houtje de mooiste Franse gebieden kunt uitzoeken die jou het meest aanspreken en je zo dus je eigen ideale fietsvakantie kunt samenstellen. Combineer authentieke dorpjes met prachtig natuur en ontdek dat een ontspannen en sportieve vakantie prima samen kunnen gaan. Na een fietsvakantie door Frankrijk kom je zeker weten als herboren terug!

Gerelateerde berichten