Frankrijk

Op reis naar Frankrijk: dit moet je allemaal gezien hebben!

Frankrijk is een ontzettend populair vakantieland. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want Frankrijk heeft veel moois te bieden. Het is dus zeker de moeite waard om Frankrijk eens te bezoeken als je dat nog niet eerder hebt gedaan. Als je naar Frankrijk gaat, zijn er dan ook een aantal dingen die je tijdens je bezoek eigenlijk niet mag missen. Welke dingen dit zijn? Wij vertellen het je in dit artikel.

Parijs

Als je naar Frankrijk gaat, is het een echte aanrader om de stad Parijs te bezoeken. Deze stad van de liefde is misschien wel de populairste trekpleister van het land. Dat is niet zomaar het geval, want Parijs heeft genoeg te bieden aan toeristen. Denk bijvoorbeeld aan de populaire Eiffeltoren, maar bijvoorbeeld ook aan het Louvre, de Arc de Triomphe en de Sacré-Cœur.

Disneyland Parijs

Enkele kilometers buiten de populaire stad Parijs ligt het bekende pretpark Disneyland Parijs. Je hebt hier ongetwijfeld al wel eens van gehoord. Als je in Frankrijk bent en je bent in de buurt van Parijs, dan is Disneyland Parijs echt een aanrader om te bezoeken. Voor zowel jong als oud is een bezoek aan dit drukbezochte pretpark namelijk onvergetelijk. Van toffe attracties tot de fantastische parade: je kunt het allemaal meemaken bij een bezoek aan Disneyland Parijs.

Kasteel van Versailles

Als je in de buurt van Parijs bent, is het ook de moeite waard om het kasteel van Versailles te bezoeken. Dit kasteel ligt enkele kilometers buiten Parijs en is een van de drukste bezienswaardigheden van Frankrijk. In dit kasteel kun je ontzettend veel dingen bewonderen. Om het hele kasteel te kunnen zien, ben je dan ook een flinke tijd zoet. Echter is een bezoek aan dit kasteel wel zeker aan te raden, want je kijkt hier echt je ogen uit.

Wijnstreken

Ben je een wijnliefhebber? Dat komt goed uit als je naar Frankrijk reist, want hier heb je talloze toffe wijnstreken die een bezoek waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan populaire wijnstreken als Bordeaux, Champagne, Beaujolais en Côtes du Rhône. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, want Frankrijk telt in totaal namelijk 14 verschillende wijnstreken. Je kunt hier prachtige wijnroutes volgen en diverse lokale wijnen proeven of kopen.

Provence-Alpes-Côte d’Azur

Wil je een heerlijke rustige vakantie combineren met het bewonderen van bezienswaardigheden? Dan is Provence-Alpes-Côte d’Azur zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit vakantiegebied in Frankrijk is namelijk heel populair. Dit heeft het gebied vooral te danken aan de goede ligging. Het ligt namelijk aan de Middellandse Zee, aan Italië, en het omsluit Monaco. Hoe dan ook is de Provence-Alpes-Côte d’Azur een toffe locatie om te bezoeken als je in Frankrijk bent.

Bovenstaande tips zijn slechts voorbeelden. Frankrijk is een groot land en heeft echt enorm veel te bieden aan toeristen. Wat je ook graag tijdens een reis naar Frankrijk wilt doen, grote kans dat het mogelijk is. Niet alleen voor een vakantie is het land geschikt, Frankrijk is van alle markten thuis. Een bezoek aan dit prachtige land kan dus zeker op jouw bucketlist!

Gerelateerde berichten