Europa Frankrijk

Wat mag je niet missen tijdens een rondreis door Frankrijk met de auto?

Jaarlijks zijn er heel veel Nederlanders die met de auto op vakantie gaan naar Frankrijk. Logisch natuurlijk, dit land is het perfecte vakantieland voor heel veel verschillende mensen. Of je nu wilt genieten van de natuur tijdens wandelingen of fietstochten, een mooie citytrip wilt maken naar één van de vele grote steden of gewoon lekker op de camping wilt staan, alles is mogelijk.

Het grootste deel van de reizigers bezoekt dit land per auto. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten wanneer jij met de auto naar Frankrijk gaat. Wij hebben de belangrijkste benodigdheden op een rijtje gezet die je niet mag missen.

Zorg ervoor dat je alle verplichte autobenodigdheden hebt

Er zijn een aantal essentiële dingen die niet mogen ontbreken wanneer jij met de auto naar Frankrijk reist. Hierin maken wij het verschil tussen dingen die handig zijn om mee te nemen, en dingen die door de franse wet verplicht zijn om bij je te hebben in de auto. Dit geldt natuurlijk ook voor toeristen en kan gehandhaafd worden met boetes.

Het is daarom ook aan te raden om tevoren je vertrekt een controle te doen of je al deze dingen hebt, en dat ze in de auto liggen. Op die manier kom je niet voor nare verassingen te staan tijdens jouw vakantie. Hieronder vind je de dingen die je bij je moet hebben.

Dingen die verplicht zijn om mee te nemen:

  • Een gevarendriehoek. Dit is eigenlijk een van de meest logische dingen die iedere auto bij zich moet hebben. Gelukkig hebben de meeste auto’s deze standaard al aan boord. Meestal zit het opgeslagen bij het reservewiel in de achterbak.
  • Een veiligheidshesje. Mocht je nou onderweg pech krijgen dan moet je in Frankrijk een verkeershesje aandoen. Dit zijn de reflecterende gele hesjes die je ook wel eens ziet bij wegwerkers. Volgens de franse wet moet je er minimaal één hebben voor degene die de gevarendriehoek uitzet, maar we raden je aan om genoeg hesjes te halen voor iedere inzittende. Mocht je de auto een langdurige tijd moeten verlaten, dan ben je hier in ieder geval op voorbereid. Heb je kinderen bij je? Zorg dan voor hesjes die goed passen, een normaal hesje is natuurlijk veel te groot en onhandig voor kleine kinderen.
  • Tegenwoordig is het ook verplicht in Frankrijk om een werkende alcoholtest in de auto te hebben. Hiermee kan je zelfstandig testen of je bijvoorbeeld te veel hebt gedronken om nog auto te mogen rijden.

Dingen die we aanraden:

  • Mocht er onderweg een lamp kapot gaan dan hoef je niet speciaal naar een garage toe als je deze zelf kan vervangen. Meestal is dit erg makkelijk te doen met de hand, wanneer je de motorkap omhoog hebt getild.
  • Je weet nooit wanneer er onderweg, op locatie of ergens anders iets mis gaat. Met slechts een zeer kleine uitrusting kan je jezelf indekken voor een tal van problemen. Dit is één van die dingen waarvan je baalt als je het niet bij je hebt maar het wel nodig is. Tegenwoordig kan je gehele verbanddozen al voor een kleine prijs kopen.
  • Een lifehammer is een meestal oranje hamer die je kan gebruiken om gordels door te snijden en uit een autoruit in te slaan. In geval van nood is dit middel onmisbaar.

Meerdere Franse steden maken gebruik van milieustickers

Wil je Parijs of één van de andere grote franse steden bezoeken, dan heb je een milieusticker nodig. Deze stickers geven aan hoeveel uitstoot jouw auto produceert. Zo is het in Parijs verplicht om een milieusticker te hebben en krijg je forse boetes als je dit niet doet. Deze permanente milieuzones worden aangegeven met ZCR wat staat voor Zone a Circulation Restreinte.

Andere steden zoals Annecy, Lille, Lyon en meer hebben tijdelijke milieuzones. Op dagen dat er extreme luchtvervuiling in de stad is gaan deze zones in. De beperkingen kunnen variëren en worden duidelijk aangegeven op matrix borden. Hoe dan ook is het op dit soort dagen verplicht om een milieusticker te hebben.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie