Europa Italië

Leukste steden van Toscane

Toscane

Pizza, pasta en wijn: dat is vaak het beeld wat we hebben bij Italië. Ik moet bekennen dat het eten en drinken in Italië ook heerlijk is, maar het land heeft zoveel meer te bieden dan dat. Vooral de provincie Toscane is mijn favoriet door het prachtige landschap en de leuke dorpen. Hieronder licht ik mijn vijf favoriete steden uit in de provincie Toscane.

Grosseto

Grosseto is niet zo populair bij toeristen als Lucca of Siena maar daarom is het des te leuker om een bezoekje te brengen aan deze stad. De stad is ommuurd door een immense stadsmuur. De Duomo is Grosseto is misschien wel de meest mooie Duomo die ik ken (de Duomo van Milaan niet meegerekend). Het is ook zeker de moeite waard om hier naar binnen te lopen. In Grosseto vind je genoeg boetiekjes om te winkelen of souvenirs te shoppen. Heb je na het wandelen zin in een lekker bakje koffie en een gebakje? Ga dan eens langs Sol Caffè: een gezellige koffiebar. Het leuke aan deze bar is dat ze veel verschillende soorten koffie verkopen.

Toscane

San Gimignano

Dit kleine bergdorpje staat bekend om haar uiterlijk. San Gimignano trekt veel toeristen door de vele torens die te vinden zijn in het dorp. Het dorp is volledig ommuurd door een grote stadsmuur. Alle nauwe straatjes slingeren zich een weg naar het hoogste punt van het dorp, namelijk Piazza Duomo en Piazza della Cisterna. Hier vind je de meeste torens en belangrijke gebouwen in het dorp. Een wandeling door het dorp geeft je een zicht op het lokale leven. Vergeet zeker geen ijsje te eten bij Dondoli, want deze ijszaak heeft al meerdere prijzen gewonnen. Het ijs is huisgemaakt en daarom zo geliefd bij de lokale bevolking en de toeristen. Je vindt deze ijssalon aan Piazza della Cisterna.

Volterra

Het dorp Volterra licht op een heuvel middenin de glooiende heuvels van Toscane. Als je naar het dorp toe rijdt, zie je de huizen al van ver boven het landschap uittorenen. De weg naar boven is slingerend. Parkeer je auto zeker buiten de stadsmuren, want er mogen sowieso maar weinig auto’s het dorp in. Mocht je binnenkomen, dan is het zoeken naar een parkeerplek de volgende uitdaging. Als je buiten de stadsmuren parkeert, moet je een kleine tien minuten lopen, maar het scheelt je veel tijd. In het dorp kan je de Duomo di Volterra bezoeken, een religieuze kathedraal. Tip: beklim ook de klokkentoren van het stadhuis van Volterra. Bovenop de toren heb je een fantastisch uitzicht over het dorp en het landschap.

Toscane

Lucca

Deze stad heeft de bijnaam ‘de stad van de honderd kerken’. Om alle kerken in Lucca te bezoeken, moet je hier minstens drie of vier dagen voor uit trekken, als dat al genoeg is. De stadsmuur rond de stad heeft zes toegangspoorten. Voor leuke boetiekjes en winkeltjes kun je naar de bekendste straat van Lucca gaan, genaamd Il Fillungo. Via deze straat kun je doorlopen naar Piazza dell’Anfiteatro, waar (zoals de naam al verklapt) een Romeins amfitheater staat. Heb je zin om iets anders te doen na het slenteren door de stad? Dan kun je een bezoekje brengen aan de Botanische Tuinen van Lucca. Je kan hier goed wandelen en allerlei plantensoorten bekijken.

Siena

Misschien ken je Siena van de bekende Palio, ofwel de paardenraces. Ben je op 2 juli of 16 augustus in de buurt van Siena, dan moet je echt een bezoekjes brengen aan de Palio op Piazza del Campo. Op deze data strijden tien wijken van Siena tegen elkaar met de paardenrace. Het is een oude traditie van de stad en op deze manier kom je echt in de sfeer van de lokale feesten. Na de Palio wordt er flink feestgevierd. Langs Piazza del Campo ligt de Torre del Mangia. Deze toren is iets meer dan 100 meter hoog en je kan hem beklimmen. Zo heb je de mogelijkheid om de hele stad te bekijken.

Toscane

 

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie