Tips & Lijstjes

Deze 10 landen moet je vermijden als je allergisch bent voor traag internet op reis

Als je op vakantie gaat, wil je waarschijnlijk genieten van je tijd weg van huis en ontspannen. Voor veel mensen is het hebben van een goede internetverbinding een belangrijk onderdeel van een geslaagde vakantie. Of je nu online wilt blijven om in contact te blijven met vrienden en familie, je vakantiefoto’s wilt delen op sociale media, of gewoon je favoriete series wilt streamen, een snelle internetverbinding is essentieel.

Voordat je je volgende reis plant, is het altijd een goed idee om onderzoek te doen naar de internetmogelijkheden op je bestemming. Controleer de snelheden, dekking en betrouwbaarheid van het internet in het land waar je naartoe gaat. Dit helpt je om teleurstellingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat je een probleemloze internetervaring hebt tijdens je vakantie.

Helaas zijn er enkele landen waar je mogelijk te maken krijgt met traag internet tijdens je reis. Deze landen hebben te maken met beperkte infrastructuur, technologische beperkingen of andere uitdagingen die van invloed zijn op de snelheid en betrouwbaarheid van het internet. Wij baseerden onze top 10 landen met slecht internet op basis van het onderzoek van ExpressVPN. Zij deden uitgebreid onderzoek naar de snelste en traagste internetsnelheden ter wereld. Dus als je een soepele en snelle internetervaring wilt, zijn hier 10 landen die je misschien wilt vermijden:

1. Cuba

Cuba staat bovenaan de lijst van landen met traag internet. De beperkte toegang tot het internet en de trage snelheden kunnen frustrerend zijn voor reizigers die gewend zijn aan snellere verbindingen.

2. Turkmenistan

Turkmenistan is een ander land waar de internetverbindingen traag kunnen zijn. Het land heeft beperkte toegang tot het internet en de snelheden kunnen inconsistent zijn.

3. Afghanistan

In Afghanistan kunnen de internetverbindingen ook traag zijn en de betrouwbaarheid kan variëren. Dit kan het online communiceren en delen van foto’s en video’s bemoeilijken.

4. Burundi

Burundi, gelegen in Oost-Afrika, heeft te maken met beperkte internetinfrastructuur en trage snelheden. Het kan moeilijk zijn om een betrouwbare internetverbinding te vinden tijdens je verblijf.

5. Gambia

Gambia, een populaire toeristische bestemming in West-Afrika, heeft ook te maken met trage internetverbindingen. Het kan moeilijk zijn om snel en betrouwbaar internet te vinden, vooral buiten de grote steden.

6. Syrië

Door het langdurige conflict in Syrië is de internetinfrastructuur beschadigd en zijn de snelheden traag. Reizigers moeten rekening houden met beperkte toegang tot internet en langzame verbindingen.

7. Soedan

Soedan heeft te maken met beperkte internettoegang en trage verbindingen. Het kan moeilijk zijn om een stabiele en snelle internetverbinding te vinden tijdens je verblijf.

8. Jemen

Jemen, dat ook te maken heeft met conflicten en politieke instabiliteit, heeft trage internetverbindingen. Het kan een uitdaging zijn om betrouwbare internettoegang te vinden.

9. Mozambique

Mozambique, gelegen in Zuidoost-Afrika, heeft beperkte internetinfrastructuur en trage snelheden. Het kan moeilijk zijn om snel en betrouwbaar internet te vinden, vooral buiten de grote steden.

10. Tunesië

Hoewel Tunesië populair is bij toeristen, kunnen de internetverbindingen traag zijn. De snelheden kunnen instabiel zijn en het kan moeilijk zijn om een consistente en snelle internetverbinding te vinden.

Gerelateerde berichten