Nederland Tips & Lijstjes

Kamperen op een unieke plek? Deze 5 plekken zijn heel bijzonder

Houd je van kamperen, maar ga je liever niet naar standaard campings? Dan zijn deze plekken ideaal! Geen grote velden met precies afgezette plaatsen en geen animatieteam dat ‘s ochtends voor de tent staat. Wel knusse en basic terreinen, waar je weer echt even in contact komt met de mensen om je heen. Kom met je tent, neem een camper mee of overnacht in een yurt of in een pipowagen.

Ecocamping in Groningen

In het Groningse Warffum vind je een echte ecocamping. De camping ligt op het terrein van een landhuis, daardoor is er genoeg plek voor tenten, caravans en campers. In de moestuin mag je zelf groente oogsten en verder kun je op het terrein lekker uitrusten in de schaduw van een boom of een boek lezen in de hangmat. ‘s Avonds kun je samen met alle andere kampeerders bij elkaar kruipen bij het kampvuur. Rondom de camping kun je prachtig fietsen en wandelen. Ook leuk, de camping ligt dicht bij ‘Dark Sky Park’ Lauwersmeer. Daar is het pas echt goed sterren kijken.

Camperplek op een erf in Zeeland

Wil je met de camper naar Zeeland, maar houd je niet zo van de grote campings langs de kust? Er zijn gelukkig ook nog kleine en unieke camperplaats in Zeeland. Wat dacht je bijvoorbeeld van een plek of een boerenerf midden tussen de Zeeuwse weilanden? Op de plek heb je een douche en toilet en er is een stroomaansluiting. Vanaf de camping kun je goed de omgeving ontdekken. De stranden zijn niet ver ook ben je over de grens zo in Brugge, Gent en Antwerpen. Heb je zelf geen fietsen meegenomen, dan kun je die hier huren.

Yurt in een knusse boomgaard

Wie droomt er niet van een overnachting in een yurt? Deze yurt staat in een knusse boomgaard met perenbomen, appelbomen, pruimenbomen en kersenbomen. De yurt is ideaal voor een romantisch weekendje voor twee, omdat er op het terrein verder niemand anders kampeert. In de yurt staat een comfortabel bed en er is een keukentje aanwezig. Het toilet en de douche met warm water zijn aanwezig in de boerderij bij de yurt. In de buurt van de yurt kun je een kaasboerderij bezoeken. Ook zijn er mooie fiets- en wandelroutes.

Kamperen aan de rand van het Spaarbankbos

Aan de rand van het Spaarbankbos vind je deze leuke minicamping. Neem je eigen tentje mee en geniet van de rust, de spelende poezen en de kippen die door de tuin scharrelen. Op het terrein staat een omgebouwde pipowagen die dienst doet als sanitair gebouw, ook kun je je fiets stallen in een bouwkeet. Ideaal voor als je bijvoorbeeld op fietsvakantie bent.

Het bos is op loopafstand en ook het centrum van Hoogeveen is niet ver weg. Hier is een station, waardoor je de camping ook met het ov kunt bereiken.

Basic buitenleven

Deze minicamping is heel geschikt voor de ultieme natuurliefhebber en outdoor kampeerder. Deze camping is ideaal voor trekkers omdat de camping aan  ‘Het Grenslandpad’ ligt. Een van de Lange-Afstand-Wandelpaden in Nederland. Maar het is ook ideaal voor wie er even een weekendje helemaal tussenuit wil. Zoals de naam al doet vermoeden is het hier heel basic. Wel is er een schuurtje voor als het regent en je kunt gebruik maken van het toilet en de koude douche. Dichtbij de camping is een informatiecentrum van natuurmonumenten, op ongeveer 1 km ligt het spoor van een stoomtrein en Tropical Zoo vind je op 2,5 km.

Ook zin gekregen om een te gaan kamperen op een van deze plekken? De plekken zijn te vinden op Campspace. Campspace is het duurzame kampeerplatform van Nederland waar je de kampeerplekken kunt vinden.

Gerelateerde berichten