Nederland Tips & Lijstjes

Ga optimaal voorbereid op vakantie in Nederland met deze 5 tips

Op vakantie in eigen land heeft veel voordelen: je bespaart veel geld, je hoeft niet zo ver te reizen, het is milieuvriendelijker en je kan gewoon Nederlands blijven praten. Steeds meer vakantiegangers kiezen er daarom voor om lekker in Nederland te blijven. Zo telde 2019 ruim hondertachtigduizend meer binnenlandse vakantiegasten dan het jaar ervoor! Natuurlijk is op vakantie in eigen land toch anders dan in het buitenland. Benieuwd hoe je dat ultieme vakantiegevoel ook in Nederland kunt bereiken? Met deze vijf tips ga je optimaal voorbereid op vakantie in Nederland zodat je volop kunt genieten.

Ga ergens heen waar het heel anders is

Je voelt je het meest op vakantie wanneer je in een totaal andere omgeving terecht komt. Dus kom je uit het oosten van het land? Ga dan op vakantie naar de kust en de grote steden. Omgekeerd kunnen Randstedelingen hun caravan in de Achterhoek of Twente neerzetten. En voor Limburgers zijn de Waddeneilanden al helemaal bijna een ander land!

Plan iets exotisch wat je thuis nooit doet

Ook bijzondere activiteiten zorgen ervoor dat je echt in die vakantiesfeer komt. Ga iets doen wat je thuis nooit zou kunnen: wadlopen tussen de zeehonden, op onderwatersafari in de Westerschelde, spelunken in de grotten van Valkenburg of kitesurfen op het IJsselmeer. Overal in Nederland is wel iets unieks te doen!

Kies je vakantieseizoen goed uit

Ieder seizoen in Nederland kent haar eigen voor- en nadelen. Zo is de zomer natuurlijk het warmst maar worden de kustgebieden overspoeld door toeristen. De lente en herfst zijn rustiger maar kennen ook wisselvalliger weer. In de winter kun je het best een huisje uitzoeken of op stedentrip gaan. Kies dus een geschikte vakantiedatum voor je plannen.

Neem kleding mee voor verschillende weersomstandigheden

Mocht het dan toch misgaan met het weer (blijft Nederland, hè), zorg dan dat je niet bibberend in de regen komt te staan. Het weer kan snel omslaan, dus neem voor de zekerheid een trui, lange broek en een regenjas mee. Zo ben je altijd voorbereid op een onverwachte hoosbui of koude avond.

Slecht weer? Zorg voor entertainment binnenshuis

Word je wakker van tikkende regendruppels? Dat hoeft geen reden te zijn voor droevige gezichtjes! Met een goede voorbereiding zorg je er namelijk voor dat je je ook bij slecht weer op vakantie nooit zult vervelen. Zo kun je als entertainment een goed boek, gezellig spelletje of zelfs een televisie meenemen! Met een digitale tv-ontvanger kun je gewoon tv-kijken op de camping, of download van tevoren alvast een paar leuke films.

Gerelateerde berichten