Tips & Lijstjes

Hoe je overal ter wereld de Amerikaanse Netflix op reis kunt gebruiken

Wanneer je op reis bent kun je tegenwoordig natuurlijk niet meer zonder Netflix. Of je nou in het vliegtuig zit, op het strand ligt of op je hotelkamer bent, het is altijd tijd voor Netflix! Het is dan erg vervelend om erachter te komen dat je favoriete serie of film is verwijderd van de Nederlandse Netflix. Netflix staat erom bekend dat zij een deel van hun aanbod regelmatig verwijderen terwijl het wel op de Amerikaanse Netflix blijft staan. Gelukkig is er een manier om ook tijdens je vakantie je favoriete serie of film te kijken via de Amerikaanse Netflix!

Een VPN-verbinding

Om ongestoord verder te kunnen kijken naar series of misschien wel die ene leuke klassieker is een VPN-verbinding de oplossing. Een VPN-verbinding is een versleutelde verbinding tussen de VPN-server en jouw device. De data is daardoor niet in te zien voor andere partijen. Het internet ziet dus enkel de verbinding tussen de VPN-server en degene waar de data naartoe wordt gestuurd. Afhankelijk van de VPN-provider die je kiest kun je verbinding maken met servers in verschillende landen. Daardoor lijkt het alsof je vanuit dat land aan het internetten bent.

Via een IP-adres is namelijk te achterhalen in welk land het apparaat zich bevindt. Daardoor is het voor Netflix mogelijk om de dienst te blokkeren voor mensen die zich niet in het gewenste land bevinden. In Nederland of Europa kan je dus niet de Amerikaanse Netflix bekijken. Door verbinding te maken met een server in Amerika krijg je een Amerikaans IP-adres en kan je het Amerikaanse aanbod dus gewoon bekijken.

Het verschil in aanbod

Misschien is het je nog nooit opgevallen, maar het aanbod op de Nederlandse Netflix verschilt enorm met die van de Amerikaanse variant. In Nederland zijn zo’n 3000 films en series beschikbaar, terwijl dit in Amerika rond de 15.000 ligt. Dit komt onder andere omdat Netflix per land afspraken moet maken over de getoonde content. Daardoor kan het dus voorkomen dat een film op Netflix niet in Nederland te zien is maar wel in Amerika. Netflix laat niet uit zichzelf weten welke films en series er verwijderd worden. Je komt er vaak pas achter als het eenmaal verwijderd is. Zelfs grote series zoals Modern Family en films zoals The Hitman’s Bodyguard moeten eraan geloven.

Hoe maak je verbinding?

Een VPN-verbinding opzetten is erg eenvoudig. Eerst zal je een VPN-provider moeten kiezen. Er bestaan gratis varianten die helaas wel wat beperkingen hebben. Zo kan de snelheid erg langzaam zijn of er kan een maximum datalimiet ingesteld zijn. Betaalde VPN-verbindingen hebben deze beperkingen niet. Gelukkig is er onderzocht wat de beste VPN voor Netflix is. Je kunt al voor een laag maandbedrag gebruik maken van een VPN-verbinding. Als je een provider hebt gekozen kun je bijbehorende software downloaden. De software is in de meeste gevallen beschikbaar voor computers, tablets en smartphones. Met de software kan je gemakkelijk verbinding maken met een server in een van de beschikbare landen. Door Amerika als land te selecteren surf je met een Amerikaans IP-adres over het internet. Daardoor ziet Netflix niet dat jij je in een ander land bevindt.

Ongestoord je favoriete series en films kijken via de Amerikaanse Netflix is dus overal ter wereld gewoon mogelijk!

Gerelateerde berichten