Tips & Lijstjes

Met het hele bedrijf op wintersport

De waarde van een vakantie of reis met collega’s wordt vaak onderschat. Door je collega’s op een andere manier te leren kennen, kan de samenwerking en het contact sterk verbeteren. Niet te vergeten: het is zeer goed voor de teambuilding en het stresslevel van jou en je collega’s daalt gegarandeerd al bij het aanblik van al die mooie besneeuwde bergtoppen. Een wintersportreis voor het bedrijf is daarvoor bij uitstek geschikt! Help elkaar op de piste, leer elkaars levensverhalen kennen tijdens de après-ski en snuif nog wat cultuur in de omliggende steden. Alles is mogelijk en alles is leuk! In deze blog zetten we op een rij welke leuke groepsactiviteiten er zijn, wat de voordelen zijn van een wintersport met het hele bedrijf en hoe zo’n reis in zijn werk gaat.

Toffe groepsactiviteiten op wintersport

Wat zijn de beste groepsactiviteiten wanneer je met het bedrijf op wintersport bent? Ten eerste is er natuurlijk het ruime aanbod van prachtige skipistes. De liefhebbers van uitdagende hellingen, de beginners op het gebied van skiën en de liefhebbers van een biertje in de zon kunnen hun hart ophalen. Je splitst op in groepjes en komt elkaar de hele dag tegen in het gebied. De schnitzels, schnaps en witbiertjes doen het goed in de pauzes en aan het einde van de dag heeft iedereen de tofste verhalen om met elkaar te delen!

Wintersport met het bedrijf hoeft niet te betekenen dat iedereen elke dag op de latten moet staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groepsreis naar Tsjechië met het bedrijf? Hier kun je natuurlijk enkele dagen skiën en snowboarden maar ook andere activiteiten zoals sleeën, langlaufen en snowtubing behoren tot de mogelijkheden! Wel eens van snowtubing gehoord? In een opgeblazen autoband vlieg je in hoge snelheid de piste af. Erg spannend en altijd goed voor de groepsbonding. Vind je dat er bij een bedrijfsuitje ook nog wat anders gedaan moet worden dan het afvinken van pistes? Breng dan een bezoek aan een kuuroord in de omgeving, de grotten van Koneprusy of wat mooie historische kastelen. Niet alleen in Tsjechië zijn de opties voor groepsactiviteiten uitgebreid, ook tijdens een wintersport met het bedrijf in Oostenrijk is de keuze groot. Denk aan wandeltochten met fenomenale uitzichten, nachtsleeën, winterse feestjes en nog veel meer!

Waarom op wintersport met het hele bedrijf

Ik haalde het net al kort aan: het mooie van een onbezorgde wintersport is dat het bij uitstek het type reis is dat goed is voor de teambuilding. Collega’s zullen elkaar hoe dan ook moeten helpen op de piste, lenen hun spullen uit, verkeren in een gevoel van vrijheid en leren elkaar beter kennen tijdens diepere gesprekken in de lift. Het is een gedeelde ervaring die niemand meer afneemt waardoor je elkaars persoonlijke keuzes en werkstijl na afloop beter zal begrijpen. Aan wintersporten met het bedrijf zitten nog vele andere voordelen verbonden. Is het een creatief bedrijf en moeten er nieuwe plannen ontwikkeld worden? De koude berglucht en groene omgeving zorgen voor de beste ideeën en is voor iedereen een inspiratiebron. In ieder geval een grotere inspiratiebron dan de vier muren van het standaard kantoor in Nederland.

Bovendien is een wintersport (met uitzondering van de culinaire wintersport-hoogstandjes) een gezonde vakantie. Zowel voor ieders lichaam als voor de geest en dat is iets wat ieder bedrijf waarschijnlijk aan wil moedigen. Tot slot leren niet alleen collega’s elkaar beter kennen maar leren de leidinggevenden en de teamleiders ook hoe hun team in elkaar zit. Wie helpt de sneeuwhappers uit de brand? Wie neemt verantwoordelijkheid? Wat is de rol van de collega die vaak eerst de kat uit de boom kijkt? Het biedt onwijs interessante inzichten voor de vervolgindeling een aansturing van het team in kwestie.

 

Met het bedrijf op reis

Het kan een hoop geregel zijn om een wintersport voor het bedrijf zelf te organiseren. Er zijn veel bedrijven die deze chaos voor je uit handen nemen. Zo kun je onbezorgd met het hele bedrijf op pad zonder last-minute stress en chaos over tijden, activiteiten en de reis zelf. Ook Duke Travel biedt deze groepsreizen aan op maat, waaronder ook wintersport voor het hele bedrijf! Bij het boeken wordt rekening gehouden met de gewenste activiteiten, de sneeuwzekerheid en de mogelijkheden van de skigebieden!

Gerelateerde berichten