Tips & Lijstjes

Glamping voor beginners

Glamping staat ook wel bekend als luxe kamperen. Dit maakt het inpakken van spullen die je mee wilt nemen natuurlijk een stuk makkelijker. Vaak zit er namelijk al veel inbegrepen bij de accommodatie zelf, waardoor je als huurder maar weinig hoeft in te pakken. Toch zijn er een aantal elementen die je in het achterhoofd moet houden wanneer je aan een weekje of weekendje glamping begint. Hier gaan we er dieper op in!

Wat neem je mee?

Een aantal dingen die je zeker mee moet nemen wanneer je op een glamping verblijft is natuurlijk muggenspray, een klein beetje eten vanuit huis en een VPN om een veilige internetverbinding op te zetten.

In het geval van een glampingvakantie kan de lijst met spullen die je thuislaat een stuk groter zijn dan de spullen die je meeneemt. Natuurlijk dien je wel zelf kleren mee te nemen, maar vaak is bijvoorbeeld de keukeninventaris compleet verzorgd. Deze spullen kun je dus al allemaal thuislaten. Toch zouden we wel adviseren om een klein noodpakketje met spullen mee te nemen, zoals een vaatdoek, handdoek, afwasmiddel, vuilniszak en schilmesje. Op die manier kun je in ieder geval vooruit wanneer je op locatie aankomt.

Toch zouden we adviseren om juist spullen voor onderweg mee te nemen. Wanneer je een glamping in Nederland bezoekt is dit natuurlijk niet nodig. Ga je echter naar het buitenland, dan is het wel handig om bijvoorbeeld eten en drinken voor onderweg mee te brengen. Hierbij kun je het beste gebruikmaken van spullen die nog in de koelkast of fruitmand liggen en die hoogstwaarschijnlijk bedorven zijn wanneer je deze laat liggen.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om je reisbescheiden mee te nemen. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld het adres van de glamping, je paspoort en rijbewijs, eventueel tolbadge en wat contant geld indien pinnen niet mogelijk is. Zorg er tevens voor dat je deze dingen bij de hand hebt. Wanneer je bijvoorbeeld bij een grensovergang staat of wanneer je wordt aangehouden voor controle wil je niet dat je deze nog moet gaan zoeken.

Denk aan activiteiten

Hoewel bij een glamping veel dingen al geregeld zijn, is het geen garantie dat er ook voldoende activiteiten zijn. Luxueus kamperen kan namelijk ook in een bos of in de bergen, zonder dat er direct veel te doen is of inbegrepen is. Het is daarom aan te raden om ook zelf actie te ondernemen en vooraf dingen te regelen. Daarbij kun je denken aan het huren van sportmaterialen, zoals fietsen, een kano of tennisrackets. Natuurlijk kun je kleinere materialen ook zelf meenemen, maar het is wel aan te raden om vooraf informatie in te winnen over mogelijke activiteiten in de buurt.

Ook voor de avonden is het natuurlijk leuk om voldoende activiteiten te kunnen doen. Dit kan vaak ook in het huisje of in de tent zelf. Hierbij kan gedacht worden aan gezelschapsspellen, kaarten of een tablet of laptop. Wanneer je een tablet of laptop meeneemt, is het wel belangrijk om over voldoende data te beschikken of vooraf een surfstick mee te nemen. Hierdoor kun je gewoon gebruikmaken van het internet. Bevindt je je in het buitenland, dan is het aan te raden om vooraf een VPN op je device te installeren. Met een VPN kun je namelijk verbinding maken met een server die zich in een ander land bevindt. Hierdoor kun je toch de films en series kijken die je normaal ook in Nederland zou kijken.

Ga je zelf nou vaker naar een glamping en heb je nog andere tips en tricks voor reizigers die dit nog nooit gedaan hebben? Laat in de reacties dan weten waarom ze dit moeten proberen en waar ze echt eens geweest moeten zijn!

Gerelateerde berichten