Tips & Lijstjes

Relaxt thuiskomen na een vakantie, zo doe je dat

We houden allemaal van reizen en hebben er allemaal een hekel aan om weer thuis te komen. De stress die daarbij komt kijken haalt je in 1 klap uit je heerlijke ontspannen vakantiemood. Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad: de after holiday-dip. Wij leggen je uit hoe je dit kunt voorkomen!

Terug in het gewone

De terugkeer naar je dagelijkse routine gaat gepaard met psychologische klachten als moeheid, weinig eetlust en prikkelbaarheid. Zoals een Amerikaanse schrijver ooit zei: “Niemand heeft een vakantie zo hard nodig als diegene die er net een heeft gehad”. De reden van de psychologische klachten is de disbalans van de geluksstofjes in je hersenen. Deze geluksstofjes worden aangemaakt door lekker eten, gezellig samen zijn met mensen waar je van houdt of een uurtje sporten. Ga dus vooral dingen doen waar jij blij van wordt in de avonden van je eerste werkweek.

Sorteer je was

Die lading was is misschien wel het ergste bij thuiskomst. Zorg daarom dat je je vuile was op je vakantiebestemming al zo veel mogelijk op kleur sorteert in plastic zakken. Zo hoef je thuis alleen de plastic zakken nog maar leeg te storten in je wasmachine en kun je neerploffen op de bank.

Kijk vooruit

Het effectiefste middel om je after holiday-dip te voorkomen is vooruit kijken naar je volgende vakantie. Start bij thuiskomst gelijk de zoektocht waar jij je volgende vakantie door gaat brengen. Zo heb je wat om naar uit te kijken!

Onder de radar

Hoef je nog niet gelijk aan het werk en heb je bij thuiskomst nog een aantal dagen om na te genieten van je vakantie? Blijf dan vooral even onder de radar. Het is natuurlijk super verleidelijk om iedereen te vertellen hoe leuk je het hebt gehad maar dit komt zeker niet ten goede van je rustige vakantiegevoel. Hou je gordijnen, shutters of lamellen dus nog even gesloten en geniet op de bank van je favoriete films en series.

Tijd om op vakantie te gaan? Bedenk vooraf eerst hoe je fijn thuiskomt!

Gerelateerde berichten