Tips & Lijstjes

Top 5 plekken in de wereld die je gefotografeerd moet hebben

Het is geweldig om met je eigen ogen de meest fantastische natuurverschijnselen te bewonderen. Het is echter nog veel leuker om na terugkomst opnieuw te kunnen genieten van alle ervaringen. Lekker door de zelfgemaakte fotoboeken bladeren en tijdens etentjes kunnen laten zien wat voor gave plekken je allemaal bezocht hebt! Er zijn een aantal plekken op de wereld die je echt gezien en gefotografeerd moet hebben met een camera of smartphone. Wij hebben daarom de meest fotogenieke plaatsen  ter wereld voor je op een rij gezet!

5. De skyline van New York

The Big Apple! New York trekt veel toeristen die van shoppen, imposante bezienswaardigheden en van bucketlist-bestemmingen houden. Het is ook een plek waar je werkelijk práchtige shots kunt schieten. Niet alleen groene en natuurrijke bestemmingen trekken de fotografen aan, maar ook stadse plaatsen en drukke winkelstraten met grote gebouwen. Vanuit New York kun je met de boot naar allerlei plekken waar vandaan je de skyline kunt bewonderen. Zeker met de avondzon of ondergaande zon kun je hier de meest Instagram-waardige foto’s maken. Daarnaast zijn er in New York enkele hoge gebouwen waar je foto’s met adembenemend uitzicht kunt maken. Waarom ik de skyline aanraad in plaats van deze spots, is omdat je vanuit gebouwen vaak door glas heen moet fotograferen. De kwaliteit van de foto wordt daarom iets minder.

4. Het safarileven in Afrika

Op safari gaan is prachtig. Een klein nadeel is echter wel dat je vaak uren aan het turen bent en vervolgens de beesten van veraf moet bekijken. Een verrekijker is natuurlijk een goede oplossing, maar nog leuker is het om later opnieuw van het wild te kunnen genieten door de mooie foto’s. Een iPhone 11 zorgt ervoor dat je het wild-life mooi ingezoomd op de foto krijgt, zonder dat je tegen vage pixels aankijkt. Het is dus zeker de moeite waard om in plaats van te kiezen voor een dure camera, te gaan voor het aanschaffen van een iPhone 11 met abonnement.
Als de dieren dichterbij komen, kun je er met de portretfunctie voor zorgen dat de kop van het dier als het ware uit de foto knalt! Op safari gaan is echt een once in a life time ervaring. Het moment dat je die grote imposante olifant voorbij ziet lopen, zal je altijd bijblijven.

3. De tempels in Bangkok

Tijdens een bezoek aan Thailand kun je een bezoek aan een van de vele tempels van Bangkok niet overslaan. Het contrast tussen de chaos in de stad en de rust bij de tempels is overweldigend. Rond zonsondergang valt er een mooie roodgele gloed over de tempels en is de temperatuur een stuk aangenamer. Een perféct moment voor de plaatjes die je wilde schieten dus! Overigens leveren de drukke straten in Bangkok ook hele mooie foto’s op. Je treft hier de meest bizarre situaties. Mannen die op een scooter liggen te slapen, prachtige vrouwen die op hun knieën armbandjes weven en kinderen die zich niets aantrekken van alle drukte en gewoon hun eigen spel aan het spelen zijn. Tip: vraag altijd toestemming als je de lokale bevolking wil fotograferen. Het kan respectloos overkomen om dit zomaar te doen.

2. De fjorden in Noorwegen

Bijna nergens kun je zo’n gevoel van vrijheid ervaren als op de top van een van de fjorden in Noorwegen. De prachtige rotsachtige inhammen zijn stuk voor stuk gevuld met een lange strook water. De diepte fotograferen kan lastig zijn, maar de diepte is juist wat de fjorden zo speciaal maken. Om dit mooi op beeld te krijgen heb je een goede camera nodig, maar een iPhone 11 kan dit ook bijzonder goed. Onder andere door de functie die het beeld met 0.5 uit kan zoomen.

1. Machu Picchu in Peru

Misschien is het wel de meest bekende reisfoto te noemen: de Machu Picchu in Peru. Voordat de foto’s gemaakt zijn, is er vaak een lange en zware hike aan vooraf gegaan. Als je de Machu Picchu namelijk zelf wil beklimmen, kun je gerust vijf dagen uittrekken voordat je de top hebt bereikt. Onderweg slaap je in tentjes en eet je maaltijden van kleine gasstelletjes. Een hele bijzondere ervaring uiteraard en des te leuker is het om boven deze prachtige foto’s te nemen. Foto’s waar je zeker een goed verhaal bij kunt vertellen als je kinderen later het fotoboek openslaan. Als je geluk hebt, kom je boven een gezellige alpaca tegen. Deze voorzien je waarschijnlijk van de meest hilarische foto’s van je reis!

Gerelateerde berichten