Noord-Amerika

5 tips voor jouw stedentrip naar New York

new york

The city that never sleeps is een stad waar je ooit in je leven geweest moet zijn. We kennen allemaal de foto’s van het overweldigende Times Square, de gele taxi’s, het Vrijheidsbeeld en het grote, sfeervolle Central Park.  Naast deze bezienswaardigheden heeft New York nog zo veel meer te bieden. Hieronder staan vijf tips voor je stedentrip naar New York.

1. Begeef je onder de locals

Wie denkt dat het eten in Amerika vooral fastfood van de McDonalds is, heeft het mis. Ook Amerika kent zijn eigen lokale eettradities. Ben je benieuwd naar lokale tips over restaurantjes of cafés? Vraag het dan vooral aan de lokale bevolking. Ze zullen je graag willen helpen met het zoeken naar een typisch Amerikaans restaurant. Zo zijn de bakkerijen een must visit voor degenen die kennis willen maken met de zoete lekkernijen van Amerika. Neem bijvoorbeeld Magnolia Bakery. Deze bakkerij is favoriet bij de lokale bevolking en bij de toeristen door de zoete cupcakes en broodjes, waarvan sommige zelf zijn gemaakt.

2. Shop till you drop

De films liegen er niet om: in New York kan je heerlijk shoppen. Je hebt er enorme outlets en shopping malls maar ook de lokale boetiekjes zijn erg leuk. Hier kun je ongestoord door de soms zelfgemaakte kleren rondsnuffelen. Deze winkeltjes vind je bijvoorbeeld in SoHo of Chinatown. Ga je liever naar de dure kleding kijken? In de shopping malls en de bekende straten vind je meer merkkleding. Als je even een kijkje wil nemen in de duurste winkelstraat ter wereld moet je zeker naar Fifth Avenue gaan.

3. Sta stil bij Ground Zero

De skyline van New York veranderde voor altijd toen de vliegtuigen op 11 september 2001 in de Twin Towers vlogen. In 2011 werd het monument van Ground Zero en het museum geopend. Het monument bestaat uit twee lage waterbakken, waar water doorheen stroomt. In de randen staan de namen van de slachtoffers gegrift.  Je kan deelnemen aan een rondleiding door het museum, waarbij de gidsen je zullen vertellen over de dag van de aanslag. Je voelt hier wat de aanslag met hen en met de stad deed. Ze hebben allemaal een eigen verhaal te vertellen, wat het bezoek aan Ground Zero indrukwekkend maakt.

new york

4. Bekijk de stad eens van boven

Als je een magnifiek uitzicht over de stad wilt hebben, is het Rockefeller Center een echte aanrader. Je bevindt je hier op grote hoogte en je kan heel ver uitkijken over de skyline van New York. Bijna nergens vind je zo’n uitzicht zoals hier. Bijna inderdaad, want er is een andere mogelijkheid om de stad in volle glorie vanaf boven te bekijken. Het is misschien wat duurder dan wanneer je een andere bezienswaardigheid gaat bewonderen, maar een helikoptervlucht boven New York is heel populair. Zo heb je twee speciale ervaringen in één: namelijk de city that never sleeps van bovenaf zien en je hebt een helikoptervlucht gemaakt!

5. Vraag een reisvergunning aan

Na vier tips over New York, moeten we er ook even wat praktische informatie aan toevoegen. Wie vaker stedentrips buiten Europa maakt, zal bekend zijn met de visums die moeten worden aangevraagd. Voor een stedentrip naar New York is het echter ook mogelijk om een ESTA aan te vragen. Het aanvragen van deze ESTA gaat namelijk een stuk sneller en gemakkelijker dan het aanvragen van een visum. Zorg dat je je ESTA op tijd aanvraagt, want het is verplicht en zonder ESTA of visum kom je Amerika niet in.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie