Nederland

Top 8 dierentuinen van Nederland

Een dagje naar de dierentuin is echt voor iedereen leuk. Of je nou met je kleine neefje en nichtje gaat, met je geliefde, met je ouders of met opa en oma. Genieten van de natuur, rondwandelen tussen dieren die je nooit eerder gezien hebt en tussendoor een lekker hapje eten. Nederland heeft verrassend veel leuke dierentuinen te bieden! Er zijn er een aantal die je echt niet overgeslagen mag hebben. Daarom hebben we deze voor je op een rijtje gezet. Een dagje dierentuin is niet alleen gezellig maar ook nog eens leerzaam. Veel parken focussen namelijk ook op het leerzame aspect van de natuur en wereld om je heen!

8. GaiaZOO

In het heuvelachtige stuk grond van Nederland, genaamd Limburg, is de GaiaZOO gelegen. Wat deze dierentuin zo bijzonder maakt is de verscheidenheid aan dieren van verschillende werelddelen. Niet allen vindt je er bijzondere vogelsoorten, maar ook gewoon apen, leeuwen en zebra’s. Wat het echt bijzonder maakt is dat ze niet alleen de levende dieren honoreren maar ook aan de uitgestorven dinosaurus is gedacht. Zo kun je ook meteen een stukje geschiedenis meepakken!

7. Dolfinarium Harderwijk

Het Dolfinarium in Harderwijk is een hele bijzondere in zijn soort. Voor veel Nederlanders is het een stukje rijden naar het Noorden, maar het is het zeker weten waard! Het Dolfinarium staat in het teken van zeezoogdieren. Je kunt verschillende shows met dolfijnen bezichtigen en op sommige momenten bijvoorbeeld ook de roggen aaien. Sinds een aantal jaar is het park vernieuwd, tijd om een bezoekje te brengen dus!

6. Het Ouwehands Dierenpark

In Rhenen vind je het Ouwehands Dierenpark. De meest unieke diersoort die je hier aan zult treffen is de reuzepanda! Nergens anders in Nederland kun je deze panda zien. Tijdens je wandeling loop je tegen het bos aan waar allerlei beren verstopt zitten. Daarnaast zijn in het park ook wolven te vinden. Een aanrader voor de echte avonturier!

5. Safaripark de Beekse Bergen

In het bourgondische Brabant tref je het Safaripark de Beekse Bergen aan. Ga naar deze dierentuin met korting en kies tussen verschillende soorten safari’s. Wil je met de bus door de Afrikaanse Savanne trekken of liever vanaf de Safariboot het bos inkijken? Het kan er allemaal. Ga je met kinderen? Overnacht dan een nachtje in een hutje en neem de volgende dag een kijkje bij het Speelland van de Beekse Bergen!

4. Wildlands Adventure Zoo Emmen

In dit park vind je veel van het onderwaterleven. Zo bezoek je in de Wildlands Adventure Zoo van Emmen onder andere ijsberen en krokodillen. Natuurlijk kun je hier ook een safari maken over de Savanne en leeuwen spotten! De miljoen bezoekers die het park per jaar trekt geeft wel aan hoe gaaf het er is!

3. Burgers’ Zoo

De Burgers’ Zoo besteeds erg veel aandacht om de dieren in een zo’n natuurlijk mogelijke habitat te leven. Desondanks kun je ze erg gemakkelijk bekijken vanuit de bezoekersplaatsen. In de mangrove moet je soms even turen voordat je mooiste diersoorten voor je lens verschijnen.

2. Diergaarde Blijdorp

Dit geweldige park heeft wel meer dan en paar honderd diersoorten die je kunt bezichtigen. Trek er rustig een volle dag voor uit om het park te bewandelen en tussendoor lekker even tussen de natuur te genieten van een hapje en een drankje. Diergaarde Blijdorp ligt heerlijk centraal in Nederland, namelijk bij Rotterdam!

1. Artis Amsterdam

Natuurlijk kan Artis niet ontbreken in het lijstje van de beste dierentuinen van Nederland. Deze oudste dierentuin van Nederland heeft een prachtig scala aan gebouwen waar je de zelfs kleinste en mooiste diersoorten kunt bewonderen. Bijvoorbeeld in een aquarium of vlindertuin! Bovendien is het een van de weinig parken die vlakbij het centrum van Amsterdam ligt. Combineren met een dagje Amsterdam is dus ook heel goed mogelijk!

Gerelateerde berichten