Tips & Lijstjes

Wat heb je nodig voor een trekking?

Wil je graag een trekking maken? Dan moet je jezelf hiervoor goed voorbereiden. Dit doe je door jezelf goed uit te rusten met trekking benodigdheden. In dit artikel vertellen we je hier meer over, zodat je met een gerust hart op je trekking kan vertrekken.

Een goede rugzak

Een basis uitrusting begint bij een geschikte rugzak om al jouw andere trekking essentials in te stoppen. Deze komt namelijk van pas tijdens het lichtgewicht kamperen. Deze rugtas moet aan een aantal specificaties voldoen om een comfortabele trekking te maken. Zo speelt de grootte en het gewicht van de rugzak zeker een rol in de aankoop hiervan. Je kunt voor een korte trekking bijvoorbeeld kiezen voor een lichte rugzak van 30 tot 35 liter.Maak je een trekking van een week dan is een grotere rugzak een betere optie. Mocht je een grote slaapzak hebben is een grotere rugzak ook aangeraden. In bovengenoemde gevallen is een rugzak van 40 tot 45 liter aangeraden.

Een lichte tent

Wanneer je lichtgewicht gaat kamperen dan heb je ook een lichtgewicht tent nodig. Deze tenten zijn namelijk ideaal voor een trekking. Niet alleen, omdat ze bijna niets wegen, maar ook omdat ze compact zijn om mee te nemen. Lichtgewicht tenten heb je in verschillende uitvoeringen en prijsklassen. Na een kleine online zoektocht kan je gemakkelijk een vinden die past bij jouw budget.

De ideale mummy slaapzak

Tijdens jouw trekking is een goede nachtrust zeker van belang. Het is daarom ook zo dat je niet zomaar voor de goedkoopste slaapzak moet kiezen. Het is belangrijk dat je nagaat waar je gaat kamperen en deze factor meetelt bij het kiezen van jouw slaapzak. Als je bijvoorbeeld van plan bent om in een tropisch gebied een trekking te doen, kijk dan voor een luchtige slaapzak. Mocht je graag in de bergen kamperen dan is een warmere slaapzak aangeraden. In de productomschrijving staat er meestal de comforttemperatuur bij, dit maakt het makkelijker om de geschikte slaapzak te kiezen.

Een comfortabele slaapmat

Zoals de andere producten op deze lijst heb je ook vele verschillende soorten slaapmatten. Zo heb je bijvoorbeeld de opblaasbare mat en een luchtbed. Welke keuze het beste is, ligt aan jouw de verschillen tussen de twee. Een opblaasbare slaapmat is duurzamer dan een luchtbed. Daarentegen is een luchtbed compacter als een opblaasbare slaapmat. Het gemak tijdens jouw trekking moet je daarom ook rekening mee houden. Opblaasbare slaapmatten heb je in een recht en in een mummy model. Het verschil hiertussen is dat het mummy model kleiner en dus ook minder weegt, maar hierdoor is deze iets minder comfortabel.

De perfecte schoenen

Goede, stevige wandelschoenen is een andere essential op jouw trekking. Deze zorgen er namelijk voor dat je de trekking kan doorstaan. Het comfort van jouw trekking ligt aan het materiaal dat je meeneemt, maar ook aan jouw fysieke voorbereiding. Zorg er daarom voor dat jouw wandelschoenen vooraf al zijn ingelopen, zodat je optimaal kan genieten van het wandelen.

Geschikte kookspullen

Niets geeft meer kracht dan een warme maaltijd na een lange wandeldag. Tijdens je trekking zal je jammer genoeg niet altijd kunnen overnachten in de buurt van een dorp of hostel, waardoor je vaak je eigen maaltijd zal moeten klaarmaken. Gelukkig maakt een prachtig uitzicht dit snel goed, want deze herinneringen zal je voor altijd koesteren.

Gemakkelijke kleding

Zoals hierboven vernoemd is het gewicht van de spullen die je tijdens je trekking meeneemt zeer belangrijk. Dit geldt ook voor de kleding die je onderweg mee moet zeulen. Lichte kleding die voor weinig onderhoud vragen is daarom ook meer geschikt om mee te nemen op jouw reis. Afritsbroeken zijn een echte aanrader, omdat deze gemaakt zijn van een lichte stof en ook zeer snel drogen. Dit komt van pas als je jouw broek snel wilt wassen of als je doorweekt bent door de regen. Er zijn echter ook andere kledingstukken te vinden in deze stof, zoals bijvoorbeeld shirts en jassen. Dit scheelt jou weer sjouwen.

Gerelateerde berichten