België

Wat te doen in de Belgische kustplaats Blankenberge?

Veel steden in België zijn populaire en toeristische plekken. Denk aan Brugge, Knokke, Oostende, Gent en ga zo maar door. Velen trekken er in de weekenden en vakanties op uit om deze Belgische steden te ontdekken, zeker wanneer ze aan de kust liggen. De kustplaats Blankenberge stond vroeger voornamelijk bekend als een soort Renesse. Veel jongeren gingen er in de zomer naartoe om te feesten en te kamperen. Ten onrechte wordt het nog steeds als feeststad gezien, je kunt er inmiddels namelijk zóveel leuke dingen doen! Zowel voor een lang weekend als voor bijvoorbeeld een midweek vakantie biedt Blankenberge alles wat je nodig hebt: shopmogelijkheden, lekker eten, strand, boetiekjes en een toffe omgeving. Zoek een fijn hotel in Blankenberge en geniet van alles wat deze plaats je te bieden heeft! Ik neem je mee in mijn favoriete activiteiten en bezienswaardigheden in Blankenberge!

1. Een dagje strand inclusief strandbarretjes

Of je nou in de winter of zomer in Blankenberge komt, een dagje strand is altijd een goed idee. In de wintermaanden kun je lekker uitwaaien en een lange wandeling langs de boulevard maken. En is het zonnig weer? Neem dan een duik, laat je lekker bijkleuren en lees je boek uit. Geniet vooral met volle teugen van het grote aanbod aan strandbarretjes. Een van mijn favoriete tentjes is Salito Beach, waar ze alle mogelijke cocktails schenken. Perfect voor het vakantiegevoel!

 2. Een dagje naar Brugge

Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt in Blankenberge kun je een dagtripje maken naar Brugge. Blankenberge ligt namelijk zo’n 15 kilometer van Brugge af. Je kunt er dus zowel met de fiets als met de auto of het openbaar vervoer komen (allemaal even gemakkelijk). In Brugge kun je heerlijk eten, goed shoppen, cultuur snuiven en ook zeker lekkere speciaalbiertjes drinken! Maak er een gezellige citytrip van en aan het einde van de dag voelt het weer als thuiskomen in Blankenberge!

3. Breng een bezoekje aan de onderwaterwereld: Sea Life

Altijd al geïnteresseerd in het onderwaterleven? Of in zeehonden? Breng dan zeker een bezoekje aan Sea Life wanneer je in Blankenberge bent! Niet alleen kun je veel informatie vergaren over het onderwaterleven en de oceaan, ook kun je de opvangzeehonden bekijken. Het mooie van Sea Life vind ik dat het bedoeld is om zwakke zeehonden op te vangen en op te knappen zodat ze zelf de zee weer in kunnen. Hoe mooi het onderwaterleven namelijk ook lijkt, niet alle zeehonden gaan goed op de huidige omstandigheden in de oceaan. Op deze manier (met Sea Life) hebben ze toch nog een extra kans om te overleven. Sea Life doet veel om die omstandigheden in de zee te verbeteren en de toegangsprijs die je betaalt zal dan ook voor een gedeelte daaraan besteed worden.

4. Verken de duinrijke omgeving

Waar strand is, zijn ook veel duinen! En duinen zijn zo lekker om doorheen te slenteren. Niet alleen rondom het centrum, maar ook een stuk buiten de stad. De leukste manier om de duinen te ontdekken vind ik met een (gehuurde) fiets. Langs de duinen lopen smalle fietspaden die je kunt gebruiken. Zo nu en dan kun je je fiets op slot zetten voor een kleine versnapering op het strand of voor een picknick in de duinen. Nog genoeg energie over? Fiets dan rondom Blankenberge terug naar je beginpunt. Zo zie je ook wat van de wijken rondom het centrum.

5. Bekijk de zonsondergang vanaf een boot

Het voordeel van een locatie aan het strand is dat je de zee op kunt. Op verschillende manieren kun je het water op in Blankenberge. Zo kun je ten eerste met een watertaxi jezelf laten vervoeren. Wanneer je dit aan het eind van de middag doet, levert het ook nog eens prachtige plaatjes van de zonsondergang op. Bovendien kun je ook gewoon een volwaardige boottocht boeken die je gedurende de avonduren speciaal richting de horizon brengt om de zon in zee te zien zakken.

Blankenberge is niet alleen een topbestemming omdat je al deze activiteiten kunt doen, het is ook nog eens een stad die geen aanslag op je portemonnee is. Zo is goedkoop overnachten in Blankenberge zeker mogelijk! Ook prijzen op de terrassen en in winkels vielen me alles mee. Zeker wanneer je het vergelijkt met andere grote steden zoals Antwerpen, Gent en Brugge.

Gerelateerde berichten