Tips & Lijstjes

Wat te doen op de Malediven? 5 leuke dingen om te ondernemen!

Terwijl je vliegtuig de Malediven nadert, zie je de 26 atollen in de Indische Oceaan. Binnen deze atollen zijn 1200 van de mooiste eilanden. Slechts ongeveer 200 zijn bewoond, en ongeveer 100 zijn toegewijd aan resorts.

Stel je eens voor op een van deze paradijselijke eilanden met een persoonlijke butler om je prachtig gepresenteerde gerechten te serveren in de rust en stilte van je eigen villa. De bronnen in je geest beginnen af ​​te wikkelen en het lichaam verlicht zich tot totale ontspanning. Terwijl je geniet van deze geweldige maaltijd, kun je een regenboog van vissen in het water zien, zodat alleen de diamanten licht op het oppervlak wijzen op de aanwezigheid ervan. Vakantie vieren op de Malediven is zeker niet alleen voor de rich and famous!

1. Ga snorkelen

De meeste van de resorts hier hebben hun eigen rif, wat betekent dat je gemakkelijk uit je eigen villa kunt zwemmen, op het oppervlakte kunt drijven en naar hartenlust kunt rondneuzen. Sommige resorts brengen je ook naar enkele van de beste snorkelplekken in de buurt. De variëteit aan vissen, koraal en ander onderwaterleven zijn niet te vergelijken met wat je op tv ziet, en het water is zo helder dat je bijna denkt dat je het kunt drinken.

Schildpadden en haaien, Oh god!

Omdat de meeste Maldiviërs alleen tonijn eten, voelen de rifvissen zich niet uitgedaagd door mensen en zullen ze je vaak omringen in een reeks kleuren. De schildpadden worden beschermd en overleven met honderden. Je zult vaak honderden kleine haaien in de buurt van enkele van de stranden zien, maar maak je geen zorgen, je kwalificeert je niet als avondeten, dus hebben ze geen interesse. De Thumpers van twee meter zitten meestal zo vol met vis dat iets van je proporties geen interesse wekt. Een haai is een droom voor zwemmers, en deze jongens zijn er volop.

3. Probeer de unieke functies van resorts uit

Hoewel geïsoleerd, heeft de Malediven enkele van de beste resorts met alle bekende luxe namen. Elke kamer biedt iets anders, van in-house riffen tot onderwaterrestaurants en spa’s. Een verblijf in deze topresorts is duur, maar de kosten / baten variëren per persoon of gezin.

Een unieke culinaire ervaring

De meeste resorts hebben minstens twee of drie restaurants om de gasten keuzes te geven, en het eten liep van goed tot absoluut uitstekend in de zeven plaatsen waar we verbleven. Maar eten is niet het enige deel van de culinaire ervaring op de Malediven; het Hilton heeft een onderwaterrestaurant waar je op het rifleven tuurt en ze terugkijken!

Wijnkelders, kuuroorden en romantische diners

Sommige resorts hebben onderwaterkelders en andere kunnen je naar een nog meer privé-eiland brengen waar je kunt dineren voor alleen jou en je belangrijke ander. Denk aan de huwelijksreis herinneringen die je zou doen op dat soort avonturen!

Alle resorts hebben een spa, waarvan sommige onder water zijn. Deze kunnen uitzonderlijk zijn en als totale genotzucht jouw doel is, kun je niet fout gaan.

4. Bezoek Malé

Veel van de resorts dichtbij de luchthaven kunnen je aanmelden voor een bezoek aan de hoofdstad van de Malediven, Malé. Hier kunt u de Sultan’s Palace bezoeken en de Vismarkt, waar u een hele tonijn voor de prijs van een haring in Nederland kan krijgen. Zij zullen het ter plekke schoonmaken voor u. ,Met wat wasabi en sojasaus in de supermarkt erbij, en u kunt genieten van uw sashimi terug in het resort.

5. Bezoek een lokaal eiland

Je kunt ook andere bevolkte eilanden bezoeken. Bepaalde resorts kunnen een bezoek aan een van de eilanden die door toeristen worden bezocht regelen. Daar kun je zien hoe mensen leven, wat fascinerend is omdat veel van deze eilanden nog steeds leven zoals hun voorouders honderden jaren geleden deden. Behalve voor televisies en mobiele telefoons, natuurlijk.

Soms zullen sommige eilandbewoners entertainment en eten voor jou bereiden. Dit is je kans om echt Maledivisch te eten en de cultuur te proeven. Je kunt ze vis zien drogen, of boten bouwen, wat zorgt voor een heel bijzondere ervaring.

Soms kan je bij een bezoek aan een eiland met enkele lokale mensen optrekken. Je hebt dan een kans om deel te nemen aan het leven van de lokale bevolking, zoals gaan vissen en picknicken op het eiland. Je verblijft in een gemeenschappelijke pension, wat heel comfortabel is en goed onderhouden. De dorpen zijn erg schoon omdat er een dag is toegewezen voor de bewoners om de plaats op te ruimen. Gezinnen verwelkomden je en dat maakt het een ervaring die je altijd zult koesteren.

Gerelateerde berichten