Griekenland

Wat te doen op Zakynthos? 5 leuke activiteiten op een rij!

Zakynthos is een Grieks eiland in de Ionische zee. De Griekse eilanden staan bekend om het lekkere weer en de heerlijke Griekse keuken. Maar wat kan je eigenlijk doen tijdens je vakantie naar Zakynthos? Het is een heel divers eiland waar veel te doen is, of je nou een actieveling, cultuurliefhebber of zonzoeker bent. Lees snel verder voor 5 leuke activiteiten op Zakynthos!

1. Spot de schildpadden

Zakynthos wordt regelmatig het schildpaddeneiland genoemd. Dit komt doordat je hier de Caretta Caretta schildpadden kan spotten! Dankzij de kalme zeewind en de temperatuur van het water is het de ideale thuisbasis voor deze bijzondere schildpadden. Wil jij ze ook in het echt bewonderen tijdens je zonvakantie naar Zakynthos? Ga dan op vakantie naar Zakynthos in mei, juni of juli. De beste plek om de schildpadden te bewonderen is op Gerakas Beach. Hier zijn veel schildpadden nesten. In het hoogseizoen zijn er vrijwilligers op het strand die deze bedreigde diersoort beschermen en je graag meer vertellen!

2. Bewonder de zonsondergangen

Ben jij romantisch met zijn tweeën op adult only vakantie naar Zakynthos? Dan mag je de mooie zonsondergangen absoluut niet overslaan! Eén van de beste plaatsen om van de zonsondergangen te genieten is Keri. Net buiten deze plaats is er een uitzichtpunt op de kliffen. Vanaf dit uitzichtpunt heb je een schitterend uitzicht op de Ionische zee! Je kan prachtige foto’s maken van de mooie kleuren die reflecteren in het zeewater. Een leuk aandenken aan je vakantie naar Zakynthos!

3. Zwem in de Blue Caves

Vind je het leuk om sportieve activiteiten te ondernemen op vakantie? Breng dan een bezoekje aan de Blue Caves van Zakynthos! Er zijn veel kliffen aan de kust van Zakynthos. In sommige van deze kliffen zijn gedurende de jaren grotten ontstaan. In toeristische plaatsen kan je bootexcursies boeken waarbij je de Blue Caves bezoekt. Het is duidelijk waaraan de grotten kun naam hebben te danken. Door de lichtinval is het namelijk fel blauw! Daarnaast wordt er beweerd dat de grotten een helende werking hebben, doordat het water collageen en zwavel bevat.

4. Ga naar Shipwreck Beach

Eén van de bekendste bezienswaardigheden op Zakynthos is Shipwreck Beach, dat ook wel Navagio Beach wordt genoemd. De naam van het strand is gebaseerd op het scheepswrak dat midden op het strand ligt. Heel bijzonder om te hebben gezien tijdens je vakantie naar Zakynthos! Het strand zelf is ook het bezoeken waard. Je vindt er namelijk fel blauw water, witte kiezels en mooie kliffen. Een echt paradijs dus!

5. Bezoek Zakynthos Stad

Cultuurliefhebbers moeten zeker een bezoekje brengen aan Zakynthos Stad tijdens hun vakantie. Hier zijn namelijk allerlei culturele en historische bezienswaardigheden te vinden! Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan de Agios Dionysios kerk, die aan het plein van Agios Markos ligt? Een andere aanrader is de kerk van Agios Nikolaos. Deze kerk is één van de oudste gebouwen op heel Zakynthos en heeft zelfs een aardbeving overleefd!

Kortom, er is van alles te doen op Zakynthos. Of je nou van sportieve activiteiten of rustige natuur houdt, je vindt het op Zakynthos. Als klap op de vuurpijl ligt Zakynthos op maar 3 uur vliegen vanaf Amsterdam Schiphol!

Gerelateerde berichten