Tips & Lijstjes

Wat te doen tijdens een rondreis in Jordanië

Jordanië is een prachtig vakantieland met een hele interessante geschiedenis en bijzondere cultuur. Sommige plekken in dit land zijn echt uniek en vind je dan ook nergens anders in de wereld. Lijkt het jou ook geweldig om een Rondreis door Jordanië te maken? In dit artikel delen we de top 5 highlights om te bezoeken tijdens een bezoek aan Jordanië.

1. Dode Zee

De Dode Zee is wereldberoemd en is dan ook één van de bekendste bezienswaardigheden van Jordanië. Niet alleen toeristen komen hier graag, maar ook lokale bewoners nemen regelmatig een duik in het water, wat heel gezond schijnt te zijn. Het water van de Dode Zee is veel zouter dan het water van andere zeeën op de wereld, dus je blijft hier echt op drijven. Het water is er zelfs zo zout dat er verder niets anders in het water leeft, dus vandaar de naam. Daarnaast is de Dode Zee eigenlijk geen zee, maar een meer. Heb je even genoeg in het water gedobberd, dan is de omgeving rond de Dode Zee ook zeker de moeite waard. De prachtige heuvels bieden een spectaculair uitzicht, waar wandelen ook tot de mogelijkheden behoort.

2. Petra

Petra is een historische stad die in zijn geheel werelderfgoed is en ligt in een dal tussen de heuvels. Petra is vooral beroemd vanwege de in de rotsen uitgehakte graftombes, maar de stad bestaat uit veel meer ruïnes die ooit imposante gebouwen waren, eveneens volledig uit rotsen gehakt. De oudste gebouwen stammen uit de achtste eeuw voor Christus! Tot 1812 was Petra “verborgen” voor de westerse wereld, mede omdat deze stad dus in een dal ligt dat alleen via smalle kloven te bereiken is. De stad beschikte over een ingenieuze watervoorziening waardoor men het hele jaar door voldoende water had. Je snapt waarschijnlijk al dat Petra echt een hele bijzondere plek is vanuit een historisch oogpunt en daarom mag je een bezoekje ook absoluut niet overslaan!

3. Wadi Rum woestijn

De Wadi Rum woestijn heeft een prachtig vallei die al sinds de prehistorie bewoond wordt. Tegenwoordig wonen er nog enkele Bedoeïnenstammen in dit gebied en als toerist heb je de mogelijkheid om in een bedoeïnenkamp te overnachten. Je kunt dan met een jeepsafari, te voet, per dromedaris of luchtballon een deel van de woestijn verkennen. In Wadi Rum vindt ook het jaarlijkse Distant Heat Festival plaats. Op dit dance festival draaien DJ’s van wereldformaat zoals Tiësto en Armin van Buuren.

4. Aqaba

Het strand in Aqaba is een heerlijke plek om bij te komen. Je kunt er rustig een boekje lezen, maar snorkelen en koraalriffen spotten is hier ook mogelijk. Aqaba is dus echt een aanrader als je even genoeg hebt van alle historie en cultuur en wilt ontspannen met zon, zee en strand om je heen.

5. Jerash

Jerash is ook een bezoekje waard. Deze stad heeft namelijk talloze eeuwenoude gebouwen die in een nagenoeg perfecte staat verkeren. Jerash wordt al sinds de klassieke oudheid bewoond en de reden waarom veel gebouwen goed bewaard gebleven zijn, is een aardbeving. Deze aardbeving zorgde er namelijk voor dat er overal een dikke laag zand op kwam en dit bood veel bescherming. Als je hier rondloopt, dan lijkt het soms dus echt alsof je heel ver terug de tijd in gaat. Daarnaast kun je in Jerash ook heerlijk eten. Er zijn veel souks waar je lokale Jordaanse lekkernijen kunt proeven!

Gerelateerde berichten