Tips & Lijstjes

Wil je kamperen? Deze mogelijkheden heb je allemaal!

Zie jij het wel zitten om binnenkort te gaan kamperen? Of het nu in Nederland of in het buitenland is, kamperen kan ontzettend leuk zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om te kamperen. Om jou op weg te helpen om hier een keuze tussen te maken, geven wij je de belangrijkste informatie over deze verschillende mogelijkheden.

Tent

Je kunt ervoor kiezen om te kamperen met een tent. Als je lekker avontuurlijk bent, is dit voor jou een goede optie. Wel is het van groot belang dat je beschikt over een goede en stevige tent, het moet namelijk niet zo zijn dat jouw tent niet bestand is tegen slechte weersomstandigheden. Kamperen met een tent is vooral geschikt als je van plan bent om op één bestemming te blijven. De tent opzetten en afbreken kan namelijk een flinke klus zijn en is daarom niet handig om meerdere keren te doen. Kamperen met een tent heeft het nadeel dat je alle spullen zelf moet meenemen: van een slaapmat of luchtbed tot een koelkast en kooktoestel.

Caravan

Kamperen met een caravan is enorm comfortabel. Je beschikt over een eigen keuken, koelkast en matras. In sommige caravans heb je zelfs eigen sanitair. Een groot voordeel aan kamperen met een caravan is daarnaast dat je makkelijk naar meerdere bestemmingen kunt gaan. Daarnaast is een caravan goed bestand tegen slechte weersomstandigheden. Wel moet je bij een caravan rekening houden met hoge aanschafkosten en kosten voor onderhoud, stalling en verzekering.

Vouwwagen

Kamperen met een vouwwagen is ook een goede optie. Dit is eigenlijk een soort combinatie tussen een tent en een caravan. Aan de hand van een opklapbaar frame kun je de tent en kar inklappen. Dit is geschikt voor als je onderweg bent, want op deze manier is de vouwwagen als aanhanger achter je auto te gebruiken. Als je de vouwwagen uitklapt is het een tent. Een groot voordeel aan een vouwwagen is dat het vaak veel ruimte heeft. Bovendien is het goedkoper dan het aanschaffen van een caravan. Wel kan het best lastig zijn om een vouwwagen op te zetten, vooral als je voor de eerste keer gaat kamperen.

Camper

Steeds meer mensen kiezen voor kamperen met een camper. Dit is dan ook niet gek, want het is een mooie mogelijkheid die gemak en luxe biedt. Je kunt met een camper overal naartoe rijden, waardoor het ook een geschikte optie is voor langere rondreizen. Een camper is voorzien van een comfortabele slaapplek, eigen keuken en eigen sanitair. Hierdoor heb je alle belangrijke dingen direct bij de hand. Een nadeel aan een camper is dat de aanschafkosten hoog zijn. Ook komen er nog kosten bij voor onderhoud en verzekering. De kosten van een camper kunnen dus flink oplopen. Het zou daarom ook een optie kunnen zijn om een camper te huren.

Glamping

Een opkomende trend bij kamperen is glamping. Glamping is eigenlijk een soort combinatie tussen de woorden glamourous en camping. Wat je kunt verwachten als je kiest voor glamping? De luxe van thuis. Bij glamping hoef je geen rekening te houden met het sjouwen van talloze spullen en het opbouwen of afbreken van een tent, want bij aankomst staat alles al voor je klaar. Een compleet ingerichte luxe tent waarin alles aanwezig is: van een comfortabel bed en luxe meubilair tot een uitgebreide keuken met alles erop en eraan. Dit maakt het een ontzettend relaxte optie voor kamperen. Zo hoef je weinig spullen mee te nemen en kun je bij aankomst direct genieten. Je kunt kiezen voor glamping in het buitenland, maar onderschat ook zeker glamping in Nederland niet.

Gerelateerde berichten