Tips & Lijstjes

Zelf een reiswebsite beginnen

Ben je dol op reizen en vind je het daarbij ook leuk om je ervaringen te delen met andere mensen? Dan is het leuk om een reisblog te maken. Je geeft de lezers op deze manier een kijkje in je vakantie en kunt leuke tips over bezienswaardigheden en activiteiten delen. Lijkt jou dit wat? Dan delen we graag een paar belangrijke tips.

Een goede schrijfstijl

Het maken van een blog kan ook voordelen bieden als je dit op structurele basis doet. Het kan zijn dat je gratis producten ontvangt of misschien een aanbod voor een reisje ergens heen. Het is dan uiteraard de bedoeling dat je hier uitgebreid verslag van maakt om anderen te stimuleren een product te gaan gebruiken of een bepaald tripje ook te maken. Zelfs geld er mee verdienen is mogelijk. Het schrijven van een blog heeft ook nadelen. Zo moet je goed beseffen dat er heel veel tijd in gaat zitten. Een vlotte pen en goed gevoel voor taal zijn uiteraard ook erg belangrijk en dragen bij aan de prettige leesbaarheid van een blog.

Specificeer je onderwerp

Het beste begin is eigenlijk om bij jezelf na te gaan waar je specifiek over wilt gaan bloggen. Reizen, oke, maar dit is wel erg algemeen. Maak het begrip wat kleiner en richt je focus op datgene waar jij het meest van houdt. Zijn dat stedentripjes of juist strandvakanties? Ben je het type dat graag met een tent en goed gevulde rugzak op weg gaat of geef je de voorkeur aan wat meer luxe tijdens je vakantie?

Biedt meerwaarde aan de lezer

Een volgende tip die aansluit op het bovenstaande, is om je teksten niet te algemeen te houden. Hierdoor kan het saai overkomen en dat is niet de bedoeling. Je wilt juist alle in’s en out’s delen over een bepaald gebied, een accommodatie of bijvoorbeeld een bepaalde cultuur. Door een informatieve schrijfstijl te combineren met een creatief sprankje vermaak, waarbij je ten alle tijden authentiek bent, bied je meerwaarde aan de lezer. Je doel is tenslotte niet om enkel te informeren, maar zeker ook om te inspireren. Blog je op een gegeven moment zelfs voor een bedrijf, waarmee je samenwerkt? Dan is aanzetten tot actie belangrijk en dat lukt alleen als je daadwerkelijk iets toevoegt en niet simpelweg je eigen verhaal deelt.

Zorg voor bekendheid

Een reisblog schrijven is dan een eerste stap, maar zorgen dat deze ook daadwerkelijk gelezen wordt is een tweede. Hoe bereik je nu lezers? Het is belangrijk om jezelf te promoten en zodoende te zorgen voor naamsbekendheid. Je kunt dit op meerdere manieren doen:

– Zorg voor reclamemateriaal zoals stickers drukken met de naam van jouw website
Niet alleen op het web, maar ook daarbuiten is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je gevonden wordt. Denk bijvoorbeeld aan stickers drukken. Handig om op zak te hebben, ook tijdens je reis, maar ook om uit te delen op een reisbeurs, aan vrienden en andere geïnteresseerden. Stickers laten drukken met de naam van je site zijn ook altijd leuk om uit te delen. Een eenvoudige flyer kan natuurlijk ook een goede aanvulling zijn. Onderschat bovendien het effect van mond tot mond reclame niet!

– Promoot jezelf online
Begin met social media. Dit wordt steeds meer ingezet om een groot publiek te bereiken. Het is een perfecte plek om je blog te promoten en het leent zich bovendien perfect voor interactie met volgers en andere geïnteresseerden. Elk social media platform heeft zijn eigen doelgroep, dus het is wel van belang dat je jouw geschreven content hier op aanpast. Knippen van het ene kanaal en plakken op een ander platform is dus niet voldoende. Het is altijd leuk om een soort sneak peek te geven om mensen nieuwsgierig te maken en op deze manier naar jouw blog te trekken.

 

Gerelateerde berichten