Australië Tips & Lijstjes

11 Redenen om niet naar Australië te gaan

Redenen om niet naar Australië te gaan

Iedereen heeft het er altijd over, zelfs wij. Backpacken in Australië is voor vele een droom. Maar waarom denk je dan? Waarom zou je ruim 14 duizend kilometer van huis willen rondreizen in een land wat bijna 2 keer zo groot is als Europa, bijna volledig uit woestijn bestaat en waar maar 23 miljoen inwoners heeft? Gek zijn de enorme hoeveelheden backpackers die altijd maar ‘down under’ gaan. We zetten voor jullie 11 redenen op een rij waarom je niet naar Australië zou moeten gaan! Benieuwd wat deze redenen zijn? Lees dan verder:

 1. Je bent er nooit alleen

Voor je het weet wordt het weer gezellig enzo, sta je weer een biertje in de kroeg te drinken.

 1. De afstanden tussen de grote steden zijn veel te groot

En het is niet dat daar tussen nou zoveel te doen is. Ik bedoel; neem nou Brisbane – Cairns. Wat is er naast de Sunshine Coast, het enorm vette Fraser Island, de prachtige stranden op de Whitsunday Islands, het grootste koraalrif (Great Barrier Reef) en het dorpje 1770 nou echt te doen?

 1. Het is er veel te warm

Winters waar het niet eens onder de 0 graden Celsius komt wil toch niemand? Moet je zo vaak naar het strand enzo.

 1. Over strand gesproken, wéér zand op plekken waar je het niet wilt…

Zand jeukt, overal. En Australië heeft enorm veel stranden, daar wordt toch niemand vrolijk van? Vooral niet met die hoge temperaturen en bijna blote beauty’s…

 1. Je kent niet veel mensen die je voor zijn geweest

Ook weer zoiets, wie kan jou nou vertellen wat je allemaal kan doen in Australië? Je moet alles zelf uitzoeken en dan komt daar ook nog eens bij dat je dus voor iedereen souvenirs mee moet gaan slepen.

 1. Het is hartstikke duur

En zeg nou eerlijk: Voor de reis van je leven wil je toch vooral niks uitgeven? Backpacken kun je ook wel van Texel tot Zeeland. We hebben trouwens wel wat tips om te besparen tijdens het backpacken.

 1. Ze hebben rare gewoontes

Ze rijden links, ze eten geen hagelslag en bruine boterhammen met kaas, ze eten allemaal Vegemite op brood, ze zijn nooit gehaast en tot slot zeggen ze op ALLES ‘No Worries’.

 1. Je begrijpt niks van de sporten

Oke, Rugby dat is misschien nog te begrijpen, maar AFL (Australian Rules Football) of laat staan Cricket: Dat snapt werkelijk waar niemand.

 1. Je kan helemaal niet surfen

Als Nederlander kun je toch helemaal niet surfen, wat zou er dan leuk zijn aan een surfcursus van meerdere dagen waar je iedere dag weer over uitgestrekte stranden sleept met een surfboard en ook nog eens andere mensen moet ontmoeten EN iedere avond afsluit met een barbie (barbecue) en drank?! Bah.

 1. Er zijn rare dieren

Kangoeroes en koala’s kun je toch ook gewoon in de dierentuin zien? En die wilde leguanen, krokodillen, slangen en schorpioenen? Nee doe ons maar de huiskat.

 1. Je wilt nooit meer naar huis!

Ondanks al die redenen om niet naar Australië te gaan wil je aan het einde van je trip nooit meer naar huis! In Nederland wacht de kou, je werk/school en het normale leven weer op je.

Ben je op zoek naar redenen om wél naar Australië te gaan? Check dan deze handige backpackgids over Australië dan eens!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie