Tips & Lijstjes

Welke reisverzekering past bij jouw vakantie?

Ga je dit jaar op vakantie of een reis maken? Dan is het goed om even stil te staan bij de juiste reisverzekering. Wist je bijvoorbeeld dat Allian Global Assistance wel meer dan zes verschillende reisverzekeringen aanbiedt? Zo is er voor iedere reis of situatie wel een reisverzekering. Welke jij moet kiezen hangt van een aantal factoren af. Zoals, ga je kort of lang op reis? Ga je werken tijdens je verblijf in het buitenland? Ga je bijzondere sporten beoefenen of op wintersport? Ben je een zakenreiziger? Ga je voor langere tijd naar het buitenland? Voor al deze situaties bestaan er speciale reisverzekeringen die aansluiten bij jouw reisgedrag. We zullen een aantal reisverzekeringen hieronder toelichten.

Kortlopende reisverzekering

Deze is voor jou geschikt als je niet vaak op vakantie gaat (bijvoorbeeld 1 of 2 keer) en niet langer dan drie weken. Je kan bij deze eenmalige reisverzekering zelf de dekkingen kiezen die jij belangrijk bent. Zo kan je de kortlopende reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking. Stel je zelf je reis samen door de vliegtickets en hotels zelf via internet te boeken? Dan is een annuleringsverzekering met de dekking ‘samengestelde reis’ aan te bevelen. Je kan dan je schade claimen als er een reisonderdeel uitvalt. Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door te veel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer, een defect aan het geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of als je meer dan 18 dagen weg gaat. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Ben je alleenstaand, dan ben je al bij 31 reisdagen per jaar voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Dit scheelt al gauw tientallen euro´s per jaar. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk. Wil je het helemaal voor elkaar hebben dan kan je de doorlopende reisverzekering ook uitbreiden met een doorlopende annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering

Sluit je de Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Er is dekking bij een overlijden of ernstige ziekte van 1e, 2e en 3e graad familie.

Globetrotter Verzekering

De Globetrotter Verzekering is speciaal voor iedereen die gaat backpacken, studeren of gaat werken in het buitenland. De Globetrotter Verzekering is ook ideaal als je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Je mag werken tijdens je reis met deze verzekering. Voor gevaarlijk werk geldt een premie-toeslag. Je kunt deze verzekering afsluiten met een volledige dekking voor ziektekosten in het buitenland, bijvoorbeeld omdat jij je basis zorgverzekering in Nederland opzegt. Met de Globetrotter Verzekering ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd.

Outdoor & Survival Verzekering

Ben jij een avontuurlijke reiziger en gek op extreme sporten zoals bergbeklimmen, raften, kiten, abseilen, ultralight vliegen of parachutespringen? De Adventure & Survival Verzekering is de beste outdoor verzekering als je in Europa blijft. Zo kent deze verzekering standaard een uitgebreide dekking voor je sportuitrusting, maar ook een ongevallendekking en zelfs een aansprakelijkheidsdekking.

Groepsreis- en groepsannuleringsverzekering

De groepsreisverzekering biedt dekking in heel Europa en is ideaal voor het verzekeren van bijvoorbeeld schoolreisjes, bedrijfsuitjes, busreis of familie-uitstapje. De deelnemers aan de groepsreis zijn dan verzekerd voor hulpverlening, ongevallen, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. De groepsannuleringsverzekering is nuttig als je met een gezelschap op reis gaat. Dat kan een groep vrienden zijn maar ook familie, collega’s of een vakantie met de club of sportvereniging. De belangrijkste eigenschap van een groepsannuleringsverzekering is dat je de hele reis kan annuleren als één van de groepsleden uit het reisgezelschap ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden.

Zo zie je maar dat er wellicht meer reisverzekeringen bestaan dan je gedacht had. De speciale reisverzekering sluiten niet alleen beter aan op je reisgedrag maar zijn tevens vaak voordeliger dan een standaard verzekering.

Mocht je denken, een reisverzekering dat is toch niet nodig. Ik ben toch overal voor verzekerd? Dat is niet juist. We noemen een paar risico’s waar je zelf misschien niet aan denkt en die toch door een reisverzekering worden gedekt:

  • Extra kosten bij acute problemen (bijvoorbeeld langer hotelverblijf door een staking op de luchthaven).
  • Bijzonder vervoer op medische indicatie (ambulance en ambulancevliegtuig, gipsvluchten).
  • Een opsporings- of reddingsoperatie (bijvoorbeeld de inzet van een helikopter).
  • Extra reis- en verblijfskosten wanneer de reisgenoot of partner in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt.
  • Kosten indien je in het buitenland komt te overlijden (vervoer van het stoffelijk overschot naar Nederland).

Een reisverzekering is niet duur en je voorkomt een hoop problemen. Dus kies voor een goede reisverzekering en ga onbezorgd van je vakantie genieten.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie