Tips & Lijstjes

Een droomreis: met de trein door Zwitserland

Wie denkt aan een treinreis Zwitserland, droomt weg bij plaatjes van besneeuwde bergen, glinsterende meren en pittoreske dorpjes. Zwitserland met de trein verkennen is een avontuur, een waar je rustig in je stoel zit en het prachtige landschap aan je voorbij laat glijden. Zie je het al voor je?

Startpunt: Zürich, een stad van Contrasten

Onze reis begint in Zürich, waar het stadsleven bruist en gezelligheid centraal staat. Wandelen door de straten, misschien wat winkelen en lekker eten: het hoort er allemaal bij. Na dit stadse avontuur begint de echte reis. We stappen op de trein, vinden een fijn plekje bij het raam en laten de stad achter ons. Het groene landschap begint.

De wonderen van de Zwitserse Alpen

Al snel verandert het uitzicht. De bomen lijken hoger, de lucht lijkt blauwer en daar verschijnen ze dan: de Alpen. Majestueuze bergen die fier de lucht in steken, bedekt met een laagje eeuwige sneeuw. De trein slingert zich behendig door dit machtige landschap, en wij? Wij kijken onze ogen uit. We zien kleine huisjes tegen de hellingen geplakt en af en toe een eenzame wandelaar die de bergpaden trotseert.

Luzern: stad van Bruggen en schoonheid

Een tussenstop in Luzern mag niet ontbreken. De beroemde Kapelbrug, het heldere water van het meer en de gezellige sfeer verwelkomen ons. We strekken de benen, verkennen de stad en genieten van een Zwitserse lekkernij aan de waterkant. Luzern is als een ansichtkaart, bijna te mooi om waar te zijn. Maar na een paar uurtjes roept de trein ons weer terug.

Romantisch Montreux en het meer

De volgende highlight is Montreux. Deze stad ligt aan het water en biedt een mix van natuur en cultuur. We wandelen langs het meer, voelen de zachte bries en luisteren naar de golven. Ook proeven we van het lokale eten en genieten we van de rust die dit oord ons biedt. Montreux is een plek waar je de tijd even vergeet en opgaat in het moment.

Afscheid van een fantastische reis

Als we dan voor de laatste keer op de trein stappen is het eindelijk zover, tijd om weer naar huis te gaan. Nou eenmaal thuis kan je alle mooie foto’s bekijken van alle spectaculaire uitzichten die je hebt gezien en alle avonturen die je hebt beleefd. De reis is niet voor altijd maar de herinneringen die je er aan over houdt wel.

Gerelateerde berichten