Tips & Lijstjes

7x niet missen tijdens een rondreis door Montenegro!

Montenegro is nog niet zo lang bekend als ideale vakantiebestemming of als perfecte plek voor een rondreis. Nu het land nog redelijk onontdekt en authentiek is, is het eigenlijk de beste tijd om Montenegro te bezoeken. Het land heeft zoveel te bieden! Een prachtige natuur, vriendelijke mensen, bezienswaardigheden die een rijke historie uitstralen en een gevarieerde keuken. Bovendien is het klimaat fantastisch en is het gelegen aan de Adriatische zee. Kortom: zowel de reiziger die onontdekte gebieden wil bewonderen als de strandganger kan zijn hart ophalen in Montenegro! Ik neem jullie in deze blog mee langs 7 bezienswaardigheden die je niet mag missen wanneer je een reis maakt naar Montenegro!

1. Trotseer het gebergte Lovcen

Het gebergte Lovcen is tevens een nationaal park geworden. Je kunt er met de auto naartoe en te voet verder naar de mooiste uitzichtpunten. Het is misschien wel een heftige wandeling, maar je doet het zeker niet voor niets. Het machtige gevoel dat je hebt wanneer je uitkijkt over de toppen van de steile en ruige gebergten is niet te beschrijven. Soms sta je zelfs boven de wolken. Letterlijk en figuurlijk.

2. Porto Montenegro voor de jachtliefhebbers

En met ‘jacht’ bedoel ik jachten in de vorm van boten. Deze havenstad heeft zich in korte tijd omgetoverd tot een jachthaven met gigantische boten. Ik zou bijna zeggen dat het soms een beetje aanvoelt als Saint-Tropez. Dat doet uiteraard ook iets met de rest van de stad. Je kunt er genieten van dure wijnen, wandelen over marmeren stoepjes en ‘s avonds zeer luxe uit eten gaan. Wanneer  je accepteert dat je hier niet de authentieke cultuur zult treffen, is het echt een aanrader om te bezoeken.

3. Uitkijken over Stevi Stefan

Voor iedereen die graag mooie plaatjes schiet: breng een bezoek aan Stevi Stefan. Het is een bebouwd schiereiland dat enkel aan het land verbonden is door een weg die aan twee kanten omringd wordt door zeewater en strandjes. Omdat het zo’n populaire plek is, mag je niet zomaar het eiland op. Maar dat is helemaal niet erg, want het mooiste uitzicht heb je wanneer je vanaf het vastenland uitkijkt op het eiland en de rest van de zee.

4. Een picknick aan het Black Lake

Hoewel je je in Montenegro midden in Mediterraans gebied bevindt, heeft het Black Lake iets weg van een Fins meer. Met name door de dennenbomen die het meer omringen en door het koude water. Je kunt er zwemmen, chillen, wandelen en picknicken. Rondom het meer zul je een oase van rust ervaren en je helemaal één voelen met de natuur om je heen.

5. Het klooster van Ostrog

Je denkt misschien dat je al een hoop mooie kloosters bewonderd hebt in je leven, maar deze mag je deze echt niet overslaan. Het kloosters is gebouwd ín een steile rotswand en tegen een diepe kloof aan. Vanuit sommige hoeken vraag je je af hoe je überhaupt bij het klooster kunt komen. Eenmaal aangekomen ademt de plek religie en geloof. Het klooster wordt dan ook nog steeds gebruikt door Pelgrims en Monniken.

6. Met de boot naar de blauwe grot

De blauwe grot staat bekend om het enorm helder en hardblauwe water. Het is niet veilig genoeg om er te zwemmen, maar je kunt de grot wel ontdekken door een boottochtje te boeken. Er hangt een mysterieuze sfeer in de grot door het lage plafond, de stilte en de (weerkaatsing van de) verschillende kleuren water.

7. Een bezoek aan de havenstad Kotor

Kotor is een redelijk grote stad in Montenegro met een prachtige baai. Je kunt er aan het strand chillen, een bootje huren of lekker over de boulevard wandelen. Daarnaast kun je hele mooie wandelingen maken naar de toppen van de heuvels die om deze stad heen liggen. Deze toppen geven je fantastische uitzichten over de stad en over het helderblauwe water in de baai! Iets verder uit het centrum kun je overigens ook hele gave hikes maken. Met een gids kun je tochten maken vóór zonsopgang waardoor je op hele bijzondere plaatsen de zonsopgang kunt bewonderen. Uiteraard kun je deze routes ook zelf uitstippelen.

Montenegro is écht een verborgen parel in de Balkan. Ze zijn blij met iedere toerist, staan open voor allerlei vragen en kunnen bovendien erg lekker koken. Het landschap heeft me verrast en alles bij elkaar maakte de reis een grote indruk. De meest ideale manier om Montenegro rond te reizen is erg afhankelijk van het doel van je vakantie. Wil je het land ontdekken en bewonderen? Dan zou ik aanraden om een vliegticket te boeken en vervolgens op de luchthaven een autootje te huren waarmee je op pad kunt!

Gerelateerde berichten