Tips & Lijstjes

11 remote jobs die iedereen kan (leren) als digital nomad!

Voor veel mensen is het een droom: vertoeven op een droombestemming terwijl je gewoon geld verdient. En het is natuurlijk ook echt fantastisch op vanuit iedere plek op de wereld te kunnen werken (mits dat je trekt). Lekker in de middag je laptop dichtklappen en binnen twee minuten op een zonnig strand staan, in plaats van in de koude regen op een natte stoep. We horen vaak dat mensen denken dat het zijn van digital nomad of het hebben van een remote job niet voor hun weggelegd is. Als het gewoon niet je ding is, dan is dat natuurlijk helemaal prima. Maar als het je wel leuk lijkt, dan zij we ervan overtuigd dat je het kan! Misschien dat je wat inspiratie nodig hebt voor type banen of opdrachten die je uit kan voeren. Daar kunnen wij je bij helpen, dus lees vooral verder!

1. Tekstschrijven en content creatie

Ben je goed met taal en tekst? Dan kun je vast ergens aan de slag als content creator. Misschien op social media voor bedrijven die dit graag uit willen besteden. Of anders kun je bijvoorbeeld artikelen schrijven, blogs schrijven voor bedrijven uit een branche die jou ligt, websites herschrijven (of van scratch af aan schrijven) of misschien zelf een blog starten.

2. Telefoniste of medewerker klantenservice

Veel grote bedrijven zijn altijd op zoek naar medewerkers die klanten te woord kunnen staan aan de telefoon. Sinds Corona is het bij veel bedrijven mogelijk om dit volledig vanuit huis te doen. En vanuit huis kan natuurlijk ook vanuit Spanje betekenen. Via programma’s zien ze gewoon of jij je werk goed doet en of je online bent. Een stabiele internetverbinding is hierbij wel vereist.

3. Fotograaf

Als fotograaf kun je vanuit verschillende plekken werken. Je kunt natuurlijk moeilijk portretfotograaf op afstand worden. Maar er zijn ook bedrijven die veel plaatjes van natuur of juist van bestemmingen in het buitenland willen hebben. Tot slot zou je ook lokaal je talenten kunnen promoten om toch ook mensen te kunnen fotograferen terwijl je er wat aan verdient.

4. Recruiter

Veel recruiters werken bijna volledig online. Ze benaderen actief mensen uit verschillende branches om ze te binden aan het bedrijf waarvoor de recruiter werkt. Dat kan natuurlijk prima vanuit een vakantiehuis of camper. Het zal betekenen dat er veel belletjes gepleegd moeten worden. De inkomsten zijn vaak een laag basisinkomen en een bonus per succesgeval.

5. Boekhouden

Hou je van cijfers en heb je een achtergrond in boekhouden? Dan kun je mensen op afstand helpen met hun boekhouding. Iedereen doet dat immers online en niemand wil veel tijd kwijt zijn met de administratie. Perfect dus om zo nu en dan even een online meeting te hebben en verder in de gezamenlijke programma’s alle jaarrekeningen en inkomstenbelastingen in orde te maken.

6. Bijlessen geven

Je hoeft weinig tot geen diploma’s te hebben om bijles te geven. Als je leerstof duidelijk over kan brengen, dan kun je vast een vak vinden waar je bijles in kan geven. Er zijn verschillende bijlesscholen en inmiddels kun je bijna altijd aangeven dat je alleen online les wil geven. Soms heb je natuurlijk wel diploma’s nodig (als je die hebt, dan kun je ook meer verdienen).

7. Coachen

Steeds vaker wordt er online coaching gedaan. Zolang je een goede verbinding hebt, kun je het gevoel creëren dat je gewoon tegenover elkaar zit. Online coaching zal vaak net iets minder opleveren dan fysieke coaching, maar daartegenover staat dat je ook geen kantoorkosten hebt (en dat je in het buitenland vertoeft).

8. Personal trainer

Wanneer je goed bent met sporten en spieren, kun je andere mensen online helpen bij hun traject. Je kunt adviesrapporten en trainingsschema’s opstellen, al video bellend coachen over de houding en de gewichten en misschien ook wel online programma’s aanbieden die mensen kunnen kopen.

9. Diëtist

Net als het sporten, is ook het voedingspatroon iets waarbij prima online hulp te bieden is. Met intensieve gesprekken en adviezen op basis van de persoonlijke situatie van je klant.

10. Websitebouwer

Do I need to say more? Dit kun je jezelf helemaal aanleren en is een fantastische basis om bedrijven te helpen die net starten. Of je dit nou als zelfstandige doet of voor een baas: hoe dan ook een top idee!

Denk je nu: hier zit wel iets voor mij tussen, maar waar vind ik deze banen? Op veel vacaturewebsites kun je simpelweg filteren op remote jobs. En als je het als zelfstandige doet, dan kun je je opdrachten vanuit allerlei plekken halen. Er zijn Facebook groepen voor digital nomads en er zijn website die freelancers koppelen aan opdrachtgevers. Je kunt natuurlijk ook mensen zelf actief benaderen, ze binnenhalen via de website of via mond-tot-mond-reclame aan jou binden. Kortom: mogelijkheden te over!

Gerelateerde berichten