Nederland Tips & Lijstjes

5 ideeen voor een leuke vakantie in Nederland

Na de prachtige zomer van vorig jaar, overwegen veel mensen een vakantie in Nederland, in plaats van in het zonnige zuiden. En dat is geen gek idee, in Nederland is genoeg leuks te doen en met een beetje geluk wordt het net zulk heerlijk zomerweer als vorig jaar. Dan zullen de campings en bungalowparken weer behoorlijk vol gaan zitten, dus reserveer op tijd, als je een leuke locatie in gedachten hebt.

Heb je nog wat inspiratie nodig voor wat je allemaal kunt gaan doen op vakantie in Nederland? Wij geven je een aantal tips voor een geslaagde vakantie.

Kies voor verrassende steden

Iedereen kent de grote bekende steden, zoals Amsterdam en Rotterdam en daar is inderdaad genoeg te beleven. Maar vaak is het daar in vakanties ook erg druk en dat drijft de prijzen flink omhoog.

Kies daarom voor minder bekende steden. In Delft kun je van alles over de geschiedenis van de Oranjes leren. In Groningen combineer je een stedentrip met prachtige natuur. Maastricht is heerlijk bourgondisch en wil je meer richting kust, dan zijn er in Zeeland een aantal charmante stadjes met een keur aan oude monumenten en koopmanshuizen en natuurlijk is de zee hier nergens ver weg.

Ongelimiteerd musea bezoeken met een museumjaarkaart

Bezoek jij graag musea? Dan is een museumjaarkaart wat voor jou. Voor nog geen €60 kun je een heel jaar lang musea bezoeken. En dat gaat niet alleen om de super bekende musea, zoals het Van Goghmuseum, Boijmans van Beuningen, of het Rijksmuseum, met een jaarkaart is de drempel om juist ook de kleinere, onbekende musea een bezoekje te brengen veel lager. Er staan meer dan 400 musea op de lijst om te bezoeken, dus keus genoeg!

Nederland, fietsland

Wij staan bekend als een fietsland en dat is ook een perfect vervoermiddel, om op vakantie in eigen land de omgeving te verkennen. Alle fietspaden en rustige wegen vragen erom, om op vakantie verkend te worden. Als je een fietsendrager op de auto hebt, kun je zelfs je eigen fietsen meenemen! Heb je, of wil je dat niet, dan zijn er genoeg plaatsen waar je fietsen kunt huren. Omdat het leuk is om dingen op vakantie net wat anders te doen dan normaal, is het ook een leuk idee om een keer een tandem te huren, zo ervaar je samen fietsen eens op een andere manier.

Ben je sportief, zoek dan uit waar ze in jouw vakantie omgeving mountainbike parcours hebben, want dat is niet alleen leuk in het buitenland, ook Nederland kent er een heleboel.

Stacaravans huren of kopen

Stacaravans zijn populair als vakantie verblijf. Ze bieden net wat extra comfort boven de andere camping alternatieven, maar bieden nog steeds de voordelen van het camping gevoel. Omdat ze zo populair zijn, is het wel steeds lastiger om er één te huren op populaire locaties. Het kopen van een eigen stacaravan is daarom zeker een goede optie. Genoeg opties om te kiezen voor een nieuwe of een van de vele diverse occasions stacaravans. Zo heb je een grote vrijheid in je vakantieperiodes. Wil je dit weekend nog op vakantie? Geen probleem met een eigen vakantieplekje. Een stacaravan wordt nog meer je eigen plekje, door hem zelf in te richten en matrassen uit te zoeken, zoals jij ze lekker vindt liggen!

Mocht je na verloop van tijd besluiten dat de stacaravan te  verkopen, dan is de kans groot, door de steeds stijgende populariteit van stacaravans, dat je er nog winst op maakt ook.

Ga naar het water voor een ultiem vakantiegevoel

Wat hoort er nu meer bij een zonvakantie, dan lekker ontspannen op en rond het water? En daar hoef je Nederland echt niet voor uit. Natuurlijk hebben wij vele kilometers kust en strand, maar heb je geen zin in de strandfiles ernaartoe, dan zijn er genoeg alternatieven.

Natuurlijk zijn er ook genoeg zwembaden, maar ons land telt ook vele geschikte zwemwatertjes.  Wil je liever recreëren op het water dan erin? Huur dan eens een sloepje. Dit kan op veel verschillende plekken in ons land, zo kun je zelf de binnenwateren ontdekken met een eigen huursloep. Vergeet niet de zonnebrand en proviand in te pakken en genieten maar! Een sloep huren kun je voor een hele of een halve dag, maar moet je wel van tevoren reserveren. Zo voorkom je teleurstellingen.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie