Tips & Lijstjes Voorbereidingen

Roadtrip Checklist! Vergeet dit niet tijdens je road trip!

Roadtrip checklist

Ga je binnenkort op roadtrip? Dan zijn er een aantal zaken die je zeker niet mag vergeten! Voor je de auto instapt met een stel vrienden, je partner, je vriendje, je vriendinnetje, je beste vriend of vriendin, je gezin of met wie dan wil je natuurlijk wel voorbereid de weg op. Om te voorkomen dat je tijdens je road trip niks vergeet hebben we deze cheklist samengesteld:

Zorg voor goede muziek

Een road trip maak je omdat je lekker wilt genieten van je trip en meerdere plekken wilt zien. Dan wil je ook kunnen genieten van lekkere muziek tijdens je reis. Telkens van radio wisselen wil je namelijk niet en je zit vaak uren op de weg. Als je met meer mensen samen rijdt is het vaak leuk om 1 grote spotify lijst aan te maken waar iedereen muziek aan toe kan voegen. Tip: Begin hier ruim van te voren mee, dan begint de voorpret voor de reis ook al lekker vroeg!

Navigatie? Check!

Verdwalen hoort er natuurlijk wel een beetje bij als je met de auto of busje op reis gaat, maar dan is het ook altijd weer fijn om weer op de juiste plek terecht te komen. Zorg dus dat je van te voren je navigatie regelt. Dit kan een navigatiesysteem zijn, maar tegenwoordig doen ook de meeste mobiele telefoons het goed als navigatie. Denk er echter wel aan dat je routes van te voren download, onderweg zul je waarschijnlijk geen WiFi hebben!

Bedenk welke apps je nog meer nodig hebt

Ga je door meerdere landen? Dan is het wellicht handig om een app voor de verschillende koersen te downloaden. Nog niks geboekt? Download een app om hotels mee te boeken! Auto kapot? Skyscanner! Of ANWB ;). Zo zijn er vast wel meer apps die je vaak gebruikt, zorg dat deze allemaal up to date zijn en eventueel ook offline te gebruiken zijn! Zelf hebben we al eens een lijstje met fijne reis apps online gezet. Ga je langer reizen? Denk dan ook eens aan Netflix of spelletjes! Je wilt natuurlijk niet de beste Netflix series missen op reis.

Opladers!

Ik zou willen zeggen, niet het belangrijkste, maar dat klopt niet helemaal. Zonder opladers heb je namelijk na korte tijd ook niks meer aan je navigatiesysteem en telefoon met alle handige reisapps. Bedenk dus goed welke apparaten je mee hebt waar een oplader voor nodig hebt en neem eventueel een powerbank mee. Daarnaast zijn 12V auto opladers natuurlijk erg handig.

Bereid je voor op autopech

Wie talloze kilometers gaat rijden kan ook een beetje pech verwachten. Je kunt je niet op alles voorbereiden, maar de ‘basis’ zaken kun je natuurlijk wel alvast regelen:

  • Ligt er een reservewiel in de auto?
  • Zijn alle banden opgepompt?
  • Krik aanwezig?
  • Gereedschapskistje met de juiste steeksleutels?
  • Gevarendriehoek achterin liggen?
  • Reflecterend hesje?
  • Verzekeringspapieren in het dashboard kastje liggen?
  • Telefoonnummer voor pech opgeslagen in je (opgeladen) mobiel?
  • Zaklampje binnen handbereik? (bouwlamp mag ook 😉 )
  • EHBO kistje voor die open handen na het vervangen van die lekke band?

Denk aan je maag!

Of je nou kilometers de weg op gaat of uren langs de kant staat, honger en dorst krijg je vanzelf. Natuurlijk kun je erop gokken dat je overal een lekker wegrestaurant tegenkomt. Of wellicht rij je zelfs kilometers om voor dat lekkere restaurantje uit de Lonely Planet, maar zorg er zeker voor dat je altijd wat flesjes water en wat houdbaar eten in de auto hebt liggen. Als je uren niet kan eten smaakt die mueslireep ineens heel lekker!

Dus, of je nou door Europa gaat rijden of een auto hebt gehuurd in Nieuw Zeeland, vanaf nu ga je voorbereid van start! Heb je zelf nog tips om deze roadtrip checklist aan te vullen? Zet ze dan in de reacties hieronder!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie